Un nou atac cibernetic împotriva agenţiilor guvernamentale din SUA

Organizaţiile guvernamentale sunt din ce în ce mai atacate de hackeri. Săptămâna trecută vorbeam de ONU, iar acum un atac cibernetic a transformat în victime FBI-ul, NASA, Pentagonul, ESA, Rezerva Federală şi alte câteva agenţii.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 10:18
Un nou atac cibernetic împotriva agenţiilor guvernamentale din SUA

Un grup de hackeri intitulaţi GhostShell şi-au asumat atacurile din ultimele zile asupra diverselor organizaţii guvernamentale şi au recunoscut furtul a peste 1,6 milioane de conturi. Grupul, care are vagi legături cu Anonymous, a realizat aceste atacuri ca parte dintr-o mişcare hacktivistă de amploare intitulată #ProjectWhiteFox, scrie Playtech.ro.

La nivel general, printre victime s-au numărat companii şi agenţii care activau în domeniul aerospaţial, nanotehnologie, bănci, legislatură, educaţie, guvern şi armata. Trecând peste faptul că aproape tot ce mişcă în SUA a fost vizat, metoda aleasă nu a fost ca şi până acum de tip DDoS, ci s-au folosit exclusiv injecţii SQL pentru extragerea datelor. Printre informatiile furate se numără în mare parte adrese IP, conturi şi parole, adrese de email şi, numere de telefon unde era cazul.

Citeşte articolul complet pe Playtech.ro.