Un ministru german propune distribuirea către săraci a produselor din carne de cal retrase

Ministrul german pentru Dezvoltare Dirk Niebel a pledat pentru redistribuirea către săraci a produselor pe bază de carne de cal retrase din comerţ după ce au fost etichetate fraudulos ca fiind de vită, într-un interviu publicat în ediţia de sâmbătă a cotidianului Bild, relatează AFP.

RomaniaTV.net
23 feb. 2013, 14:48
Un ministru german propune distribuirea către săraci a produselor din carne de cal retrase

„Peste 800 de milioane de persoane mor de foame în lume. Din nefericire, şi în Germania există oameni care o duc greu din punct de vedere financiar, inclusiv în privinţa hranei (…). Eu cred că nu putem, aici, în Germania, să aruncăm hrană bună”, a declarat Niebel.

Este pentru prima dată când un ministru german face asemenea declaraţii. El urmează astfel exemplul deputatului conservator Hartwig Fischer care, pentru a-i convinge pe săraci, s-a fotografiat pentru prima pagină a celui mai citit ziar din Germania gustând o lasagna ce conţine carne de cal.

„Este bună! (…) Nu pot să văd nicio diferenţă faţă de celelalte lasagna”, a declarat el pentru cotidianul cu aproximativ zece milioane de cititori.

Ministrul german pentru Afaceri Sociale Ursula von der Leyen a etichetat dezbaterea ca „absurdă”. „Indiferent că eşti bogat sau sărac, fiecare vrea să ştie ce mănâncă. Iar acest lucru trebuie să fie impecabil”, a spus ea.

Scandalul cărnii de cal fraudulos ştampilate ca fiind vită a afectat Germania în urmă cu aproximativ zece zile, lucru care a determinat Guvernul german să anunţe măsuri pentru consolidarea controalelor şi posibilităţii de sanţionare a actorilor din industria agroalimentară.