Un medic face ACUZAŢII GRAVE: Banii dispăruţi de la CAS au ajuns în campania lui Geoană VIDEO

Bani din Sănătate, cheltuiţi în campania electorală. Acuzele vin din partea unui medic diabetolog, cercetat de procurori pentru falsificarea unor reţete. Doctorul spune că a fost scos ţap ispăşitor în scandalul vechi de patru ani, pentru că bani de la Casa de Asigurări de Sănătate au dispărut în campania prezidenţială a lui Mircea Geoană. Mărturia medicului a fost filmată în exclusivitate de o echipă România TV cu o cameră ascunsă. Mircea Geoană a negat, la România TV, că ar fi folosit bani de la Casa de Asigurări de Sănătate în campania electorală pentru Preşedinţia României.

29 mart. 2013, 15:27
Un medic face ACUZAŢII GRAVE: Banii dispăruţi de la CAS au ajuns în campania lui Geoană VIDEO

Doctorul este acuzat că a prescris medicamente scumpe unor bolnavi fictivi, iar reţetele erau ulterior decontate la Casa de Asigurări de Sănătate de reprezentantul unei farmacii. El spune, însă, că banii au făcut picioare şi au luat-o spre politicieni.

„Atunci a fost Bazac (Ion Bazac – ministrul Sănătăţii), din câte ştiu eu. Farmaciile şi-au cerut banii pentru asta. Era campania lui Mircea Geoană. N-au avut bani şi se luau de la Casă şi se dădeau în campania electorală”, a declarat medicul.

Acesta a mai spus că, alături de oamenii politici au câştigat din acest scandal şi anumiţi farmacişti.

„O anumită companie a câştigat enorm prin darea mea la o parte. Eu aveam cei mai mulţi pacienţi. Cu modestie îţi spun: sunt cel mai bun doctor din ţara asta. Am fost şase luni cel mai bun din lume. Am 26 de cărţi scrise! 30% din populaţia Bucureştiului venea la mine”, a mai precizat doctorul la România TV.

Acesta susţine că întregul scandal a fost declanşat de câteva greşeli. „Au fost două reţete. Dintr-o greşeală de scriere. Conform legislaţiei, este o farmacopee. N-ai voie să depăşeşti cantitatea de 3. În loc de 3, eu am scris 270. La farmacie n-are voie să-ţi dea decât medicaţia maximă admisă prin lege. Parafa mea, la vremea respectivă, mi-a fost şterpelită. Apare parafa mea pe foarte multe reţete. Ştie şi Procuratura”, a explicat bărbatul.

Printr-un comunicat, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, joi, începerea urmăririi penale împotriva doctorului şi extinderea cercetărilor pentru un prejudiciu care depăşeşte două milioane de lei.

„Fraudarea sistemului de asigurări de sănătate din România este un fenomen pe care eu l-am sesizat încă din anul 2010. Lucrul acesta a şi fost pus în evidenţă de procurori. La deturnarea de fonduri către campanii electorale, nu pot să vă răspund la acest lucru pentru că nu ştiu. Singurul mecanism prin care poţi, la un moment dat, să intervii, să poţi să stopezi sau să micşorezi semnificativ frauda din sistemul de sănătate este cardul naţional de sănătate”, a precizat fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă.