Un matematician a spart codul Google, crezând că e supus unei probe de angajare

Un matematician american a primit un mail de la un recruiter de la Google și a crezut că i se cere să testeze siguranța site-urilor, ajungând astfel să decripteze un cod al celui mai important motor de căutare din lume.

RomaniaTV.net
26 oct. 2012, 13:43
Un matematician a spart codul Google, crezând că e supus unei probe de angajare

Zachary Harris credea că aceasta este o probă de angajare, scrie revista Wired. „Este evident că eşti pasionat de Linux şi de programare. Vreau să ştiu dacă eşti deschis unei colaborări discrete cu Google”, se preciza în mesaj, potrivit evz.ro.

A examinat informaţiile din codul e-mailului şi a observat că Google folosea o cheie de criptare care autentifică expeditorul foarte vulnerabilă, ceea ce însemna că oricine ar fi reuşit să decodifice codul ar fi putut trimite e-mailuri în numele Google şi chiar a fondatorilor săi Sergey Brin şi Larry Page.

Harris a crezut că Google nu poate fi atât de neglijentă şi a presupus că e un test de recrutare pentru a-i verifica abilităţile. El susţine că nu era interesat de job dar provocarea de a sparge codul l-a intrigat, aşa că a decriptat cheia pe care a folosit-o apoi pentru a trimite un mesaj lui Sergey Brin, în numele lui Larry Page şi invers.