Un jandarm a MURIT în misiune. Maşina sa a fost lovită de un TIR

Un jandarm a murit în timpul unei misiuni, în apropiere de Târgu Mureş, informează România TV. Acesta, alături de alţi trei colegi, intervenea într-un caz de furt, semnalat la 112, când maşina în care se afla a fost lovită de un TIR.

RomaniaTV.net
16 apr. 2013, 09:33
Un jandarm a MURIT în misiune. Maşina sa a fost lovită de un TIR

„În data de 16 aprilie, în jurul orei 00.10, un echipaj auto de Jandarmerie format din patru subofiţeri a fost sesizat de către un cetăţean despre faptul că în imediata apropiere a DN 15, în zona unui poligon auto de pe raza localităţii Chirileu, doi bărbaţi sustrăgeau elemente din poligon şi le încărcau într-o căruţă aflată pe marginea carosabilului. La apariţia forţelor de ordine, bărbaţii au luat-o la fugă, iar doi dintre jandarmi au trecut la urmărirea acestora, şoferul şi un alt jandarm rămânând în maşina de serviciu. Pe fondul nepăstrării distanţei de siguranţă, în jurul orei 00.30, un autotractor a tamponat maşina Jandarmeriei care se afla oprită pe partea carosabilă, foarte aproape de marginea drumului naţional”, se precizează într-un comunicat al Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureş.

În urma accidentului, cei doi jandarmi din maşină au fost răniţi, unul dintre aceştia pierzându-şi viaţa.

„Jandarmul decedat, în vârsta de 36 ani, era încadrat în MAI din anul 1998, ca şi jandarm angajat pe bază de contract, iar din anul 2006, subofiţer în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureş”, se mai precizează în comunicat.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a transmis condoleanţe familiei plutonierului Flavius Lucian Moldovan, mort într-un accident rutier, în judeţul Mureş. Jandarmul rănit se află internat la spital, în afara oricărui pericol.

„Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că accidentul petrecut în cursul nopţii au fost pe fondul nepăstrării distanţei în mers. O persoană a fost rănită uşor, iar alta a murit. Şoferul TIR-ului este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală”, a declarat Andreea Stoica, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Mureş.