Un bărbat, SFÂŞIAT de tigru la Grădina Zoologică din Braşov

Un bărbat de 43 de ani a fost muşcat de braţ de un tigru la Grădina Zoologică din Braşov, informează România TV. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov.

11 iun. 2013, 07:10
Un bărbat, SFÂŞIAT de tigru la Grădina Zoologică din Braşov

Bărbatul care făcea curăţenie în cuşca tigrului a fost muşcat de animal în zona braţului. Incidentul s-a produs marţi la ora 10.00, la Grădina Zoologică Braşov. Persoana muşcată de tigru se numeşte Baltag Mihai are 43 de ani şi este beneficiar de ajutor social, care a fost trimis de Direcţia de Servicii Sociale din primăria Braşov să execute lucrări pentru ajutorul social în sumă de 125 de lei pe care îl primea lunar, a declarat pentru AGERPRES, Mariana Topoliceanu, directorul Direcţiei de Servicii Sociale.

„Este o persoană fără adăpost care locuia pe timpul nopţii la Adăpostul de zi pentru persoane fără locuinţă. Începând de marţi până vineri, patru zile a fost repartizat la Grădina Zoologică pentru lucrări de curăţenie cum ar fi măturat alei şi alte munci necalificate, dar în nici un caz să dea mâncare la animale sau să le îngrijească”, a spus Topoliceanu.

Tigrul i-a forfecat unul dintre braţe, bărbatul fiind în stare gravă, dar conştient. Un echipaj SMURD s-a deplasat la faţa locului pentru a-i acorda îngrijiri medicale bărbatului care era conştient.

„Am fost solicitaţi, la faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD. Un îngrijitor a fost muşcat de braţ de un tigru. Este vorba de un bărbat de 46 de ani. Rănile sunt destul de grave”, a declarat, la România TV, Ciprian Sfreja, ISU Braşov.

Mihai Baltag a fost internat la Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. „Persoana a ajuns la spital conştientă, echilibrată şi se află internată pentru investigaţii şi tratament. Are plagă prin sfâşiere de sus până jos la braţul superior drept. Va necesita mai multe zile de spitalizare”, a precizat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă dr. Ioana Chiţea.

Conducerea Grădinii Zoologice a precizat că bărbatul ar fi zgândărit tigrul şi din această cauză l-ar fi atacat.

Mai mulţi poliţişti s-au deplasat la loc incidentului pentru a efectua cercetări în vederea stabilirii modului în care s-a produs.

Citeşte şi Tânără de 24 de ani, sfâşiată de un tigru la grădina zoologică

Grădina Zoologică se află de anul trecut în ample lucrări de modernizare şi extindere cu fonduri de la Ministerul Mediului. Aceasta a adăposteşte circa 800 de animale.