Un hipopotam căzut într-o piscină, în Africa de Sud, a murit înainte de a fi scos din ea VIDEO

Un hipopotam care a căzut într-o piscină dintr-o rezervaţie din Africa de Sud a murit vineri, înainte ca echipa de salvare să îl scoată cu macaraua.

RomaniaTV.net
24 aug. 2012, 14:29
Un hipopotam căzut într-o piscină, în Africa de Sud, a murit înainte de a fi scos din ea VIDEO

Managerul rezervaţiei spune că stresul foarte mare i-a fost fatal hipopotamului Solly.

Expertul în animale sălbatice Simon Prinsloo a turnat constant apă peste animal cu o găleată, întrucât piscina era goală, pentru a menţine hipopotamul hidratat. Echipa a aşteptat sosirea unui veterinar, înainte să scoată animalul din piscină, însă tânărul hipopotam a murit înainte de venirea lui.

Hipopotamul a căzut în piscină marţi, după ce a fost gonit de masculii domninanţi din turma sa. Animalul, greu de o tonă, nu a putut să iasă singur din piscină, întrucât nu avea trepte.

Managerul rezervaţiei Monate Conservation Lodge, Ruby Ferreira, spune că hipopotamii sunt creaturi sensibile, şi aşa era şi Solly. Nivelul său de stres a crescut de când a fost alungat şi vânat de masculii grupului săi. Faptul că nu a putut să iasă din piscină, s-a adăugat la stresul său.

Veterinarul Alex Lewis spune că nu a putut să ajungă mai devreme, însă oricum nu ar fi putut să salveze animalul, care era stresat de mult timp, întrucât se bătea pentru o poziţie în turma sa.