Un francez sfidează legile islamului. Deschide la Paris o moschee pentru homosexuali

Într-un cartier de la marginea Parisului se va deschide prima moschee gay din Europa. În neobişnuitul lăcaş de rugăciuni, homosexualii vor putea chiar să îşi unească destinele.

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 21:14
Un francez sfidează legile islamului. Deschide la Paris o moschee pentru homosexuali

Ideea de a deschide prima moschee pentru homosexuali îi aparţine un francez de origine algeriană, Mohamed Zahed, care, la rândul său, este gay. El doreşte astfel ca în noul lăcaş de cult, homosexualii să se poată ruga fără să se simtă discriminaţi.

Există homosexuali, transsexuali, care sunt foarte feminini şi se află într-o fază de tranziţie. Acest lucru nu e împotriva naturii, nu este vina lor, aşa sunt ei, aşa i-a făcut Dumnezeu. Unii dintre ei vor să meargă să se roage, însă nu au curaj, pentru că sunt foarte efeminaţi şi sunt remarcaţi imediat„, spune Mohamed Zahed.

În noua moschee vor fi oficiate inclusiv căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Iniţiativa francezului nu este însă susţinută de nicio instituţie musulmană, pentru că este considerată contrară princiilor Islamului. Chiar rectorul Marii Moschei din Paris, Dalil Boubakeur, s-a declarat împotrivă, el spunând: „Fondatorul şi moscheea lui nu vor face parte din comunitatea musulmană. Moscheea aceasta nu va fi precum celelelate. Aici oamenii nu vor veni să se roage, pentru că lăcaşul este construit pe principii condamnate de religie„.

În ciuda vocilor care condamnă iniţiativa, fondatorul lăcaşului de cult aşteaptă în prima zi peste 20 de vizitatori. El speră ca în timp, numărul acestora să crească.