Un fost agent de vânzări la Pagini Aurii, directorul Institutului Cantacuzino

Directorul Institutului Cantacuzino din Bucureşti, Radu Iordăchel, a fost demis de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Locul lui a fost luat de directorul adjunct Ovidiu Antal, un tânăr de 27 de ani, care este un fost agent de vânzări.

31 iul. 2013, 12:00
Un fost agent de vânzări la Pagini Aurii, directorul Institutului Cantacuzino

La începutul anului 2013, Ovidiu Antal a fost numit director adjunct la Institutul Cantacuzino din Bucureşti printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Potrivit legii, pentru a ocupa o funcţie de conducere la Institut, el ar fi trebuit să aibă experienţă în cercetare şi dezvoltare. Antal, care are experienţă doar în domeniul vânzărilor, a recunoscut că nu prea ştie pe baza a ce calităţi a fost numit în funcţia de conducere, potrivit România TV.

Ovidiu Antal are 27 de ani, este pasionat de călătorii şi a absolvit Facultatea de Drept din Târgu Mureş. El a ocupat funcţia de reprezentant vânzări la bancă, la o firmă de farmaceutice şi la Pagini Aurii. Acum însă, ministrul sănătaţii, Eugen Nicolăescu l-a numit mare şef la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

„Am semnat ordinul de schimbare a directorului de la Institutul Cantacuzino. Am constatat că o parte a consiliului de administraţie nu şi-a făcut datoria”, a declarat Eugen Nicolăescu.

Fostul director Radu Iordăchel se află, însă, în concediu medical şi nu poate fi demis. „Eu nu am primit nicio decizie de la Minister. Corect nu mi se pare şi voi contesta în instanţă”, a spus directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel.

Ministerul Sănătăţii a alocat opt milioane de euro din bugetul pe 2013 pentru reluarea producţiei de vaccinuri la Insitututul Cantacuzino, lucru care ar trebui să se întâmple cel târziu în luna septembrie.