Un film mut inedit, considerat pierdut, descoperit în Italia după 75 de ani, se restaurează în SUA

Un film mut realizat de Orson Welles în 1938, despre care nu se mai ştia nimic, a fost descoperit în Italia şi este în curs de restaurare în Statele Unite, a anunţat miercuri muzeul "George Eatman House".

08 aug. 2013, 09:24

Filmul, intitulat „Too Much Johnson„, este ecranizarea unei piese de teatru. Orson Welles, mort în 1985, nu l-a terminat, iar bobinele nu au fost exploatate în niciun fel, arată muzeul cinematografiei şi fotografiei într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Amintirile de tinereţe ale lui Nicolaescu, povestite într-un interviu din 2012

„Too Much Johnson” a fost găsit într-un depozit de salariaţii Cinemazero, centru cultural din Pordenone (Friuli-Venezia, nord-estul Italiei). A fost trimis cinematecii din Friuli, care l-a transmis apoi muzeului „George Eastman House” (nordul statului New York), pentru restaurare. Până când a fost descoperit, se credea că „Too Much Johnson” a dispărut în incendiul casei regizorului „Cetăţeanului Kane” de la Madrid, în 1970.

Citeşte şi „Vertigo”, pe primul loc în TOPUL CELOR MAI BUNE FILME VIDEO

Pelicula urmează să fie proiectată prima oară pe 9 octombrie, în cadrul Zilei Filmului Mut de la Pordenone. „Este de departe cea mai importantă lucrare de restaurare realizată de George Eastman House de foarte multă vreme”, arată într-un comunicat Paolo Cherchi Usai, şeful proiectului.