Un elev de 16 ani a fost ÎNJUNGHIAT în faţa şcolii, la Voluntari. Totul a pornit de la o fată

Un elev de la Liceul Tehnologic "Nicolae Bălcescu" din Voluntari a fost înjunghiat în picior, luni, imediat ce a ieşit din şcoală. Băiatul de 16 ani, elev în clasa a IX-a, a fost transportat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală. Agresorii au fost prinşi de poliţişti, informează România TV. Totul a plecat de la o fată, iar cei trei agresori au venit să se răzbune pe elev, pentru că tot încerca să o curteze pe tânără. Incidentul s-a petrecut la doar 150 de metri distanţă de unitatea de învăţământ.

RomaniaTV.net
15 oct. 2012, 11:36
Un elev de 16 ani a fost ÎNJUNGHIAT în faţa şcolii, la Voluntari. Totul a pornit de la o fată

Martorii au fost cei care l-au salvat pe elev, pentru că au fugit repede în şcoală şi i-au chemat în ajutor pe profesori. Cadrele didactice au ieşit din unitatea de învăţământ şi au intervenit, iar la faţa locului şi-au făcut apariţia şi mai multe echipaje de poliţie.

Din primele date pe care le deţin, la plecarea de la program, elevii au fost aşteptaţi de mai mulţi tineri, care de mai multe zile urmăresc zona acestei unităţi de învăţământ. Aceşti tineri sunt din Piteasca şi din Ştefăneşti. Directorul unităţii ştie despre ei şi astăzi (luni n.r.) a devenit agresiv. Un elev de clasa a IX-a a fost înjunghiat în picior, în spatele complexului Metro. Băiatul părăsise incinta şcolii.

Şcoala e lipită de complexul Metro. Noi avem măsuri pentru întărirea siguranţei în preajma şcolii. (…) Noi avem un plan de măsuri pentru întărirea singuranţei civice în zona şcolii şi sunt nişte reguli foarte precise. Porţile unităţilor de învăţământ se închid. Cei din afară nu pot pătrunde decât dacă sunt pe agenda şcolii. Sunt nişte reguli foarte precise numai că situaţia aceasta nefericită s-a întâmplat după ce elevii au părăsit şcoala„, a declarat la România TV Ion Cornanciu, inspector general Ilfov.

Băiatul a fost adus la o microstaţie de ambulanţă din Voluntari şi apoi a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Potrivit România TV, la scurt timp de la momentul altercaţiei, poliţiştii din Voluntari au reţinut trei tineri, suspectaţi că l-au atacat pe elev.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Claudia Burada, puştiul a fost abordat de cei trei pe un teren adiacent şcolii, iar unul dintre agresori este suspectat că i-a înfipt un cuţit în picior.