Un document găsit în casa lui Osama arată obiectivele teroriştilor din Europa şi SUA

Un document găsit în locuinţa fostului lider Al-Qaida Osama ben Laden conţine informaţii despre strategia reţelei teroriste de a comite atentate în Europa şi Statele Unite, informează CNN citat de Mediafax.

20 mart. 2013, 18:25
Un document găsit în casa lui Osama arată obiectivele teroriştilor din Europa şi SUA

Documentul – o scrisoare adresată lui Osama bin Laden în martie 2010 de un subaltern – dezvăluie că obiectivele vizate de organizaţia teroristă sunt tuneluri, poduri, baraje, conducte submarine de petrol şi cabluri pentru Internet, în Europa şi Statele Unite.

Scrisoarea a fost trimisă de Younis al-Mauretani, un lider operaţional al reţelei teroriste care se află la originea elaborării unui plan ambiţios de atacare a unor obiective din Europa în toamna anului 2010.

Departamentul american al Justiţiei a trimis scrisoarea procurorilor germani anul trecut pentru a o folosi într-un proces pentru terorism desfăşurat la Dusseldorf. CNN a obţinut o copie a documentului de 17 pagini, scris în limba arabă.

Al-Mauretani recomanda ca militanţii Al-Qaida să se angajeze la companii care transportă carburanţi în Occident şi să aştepte momentul prielnic pentru a comite atacuri. Liderul terorist declara că obiectivele vizate trebuie să fie elemente ale infrastructurii rutiere şi feroviare, aeroporturi, conducte strategice de petrol şi chiar paradele gay organizate în ţări europene.

Cine este cel care l-a ucis pe Osama Bin Laden