Un deputat PDL şi un lider PDL din Mehedinţi, amendaţi pentru nereguli la vot

Doi lideri PDL au fost amendaţi la Mehedinţi pentru nereguli la vot. Deputatul democrat-liberal Doiniţa Chircu a sesizat autorităţile duminică cu privire la faptul că un membru al comisiei electorale de la o secţie de votare din localitatea Eşelniţa, situată în Clisura Dunării, ar fi introdus mai multe buletine de vot în urnă. În urma verificărilor s-a stabilit că reclamaţia nu se confirmă, iar deputatul PDL Doiniţa Chircu a fost sancţionată contravenţional. Şi vicepreşedintele filialei PDL Mehedinţi a fost amendat după ce a sunat abuziv la 112.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 07:56
Un deputat PDL şi un lider PDL din Mehedinţi, amendaţi pentru nereguli la vot

Deputatul Doiniţa Chircu a fost sancţionată contravenţional cu o amendă în cuantum de 1.000 de lei pentru sesizări false, la referendumul de duminică, informează România TV. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, inspector principal Nicolae Lohon, citat de MEDIAFAX, deputatul PDL de Mehedinţi Doiniţa Chircu a fost amendată după ce a sesizat la 112 că în secţia 167 Eşelniţa ar fi fost introduse într-o urnă mai multe voturi decât numărul celor care au votat.

„În urma sesizărilor făcute de Poliţia Orşova nu s-au confirmat aspectele sesizate, motiv pentru care persoana în cauză a fost sancţionată, conform OUG 34/2008, cu amendă de 1.000 de lei”, a precizat Lohon.

Deputatul PDL Doiniţa Chircu a spus, pentru MEDIAFAX, că a făcut sesizarea în baza unui mesaj primit de la observatorul PDL din Secţia 167 din Eşelniţa, prin care acesta anunţa că 21 de voturi fuseseră introduseră duminică dimineaţă într-o urnă fără ca alegătorii să se prezinte la vot.

Chircu a mai precizat că nu fusese informată de amenda primită până duminică la ora 11.00, dar că o va contesta.

Şi Andi Nodiţ, vicepreşedinte PDL Mehedinţi, a fost amentat cu 500 lei pentru că a anunţat o infracţiune inexistentă. Vicepreşedintele PDL Mehedinţă a sunat la 112 pentru a anunţa o infracţiune în ceea ce priveşte votul. Informaţia s-a dovedit a fi falsă.

În Mehedinţi au fost amenajate 286 de secţii de votare pentru referendum, numărul fiind acelaşi ca şi la alegerile locale.