Un colonel SRI, condamnat la închisoare pentru corupţie

Colonelul SRI Corneliu Păltânea a fost condamnat, definitiv, de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost judecat pentru că a pretins bani şi servicii turistice de la un subordonat al său pentru a-l ajuta să devină ofiţer de informaţii.

RomaniaTV.net
13 nov. 2012, 15:33
Un colonel SRI, condamnat la închisoare pentru corupţie

Instanţa supremă l-a condamnat definitiv pentru luare de mită în formă continuată pe fostul şef al Secţiei de informaţii a judeţului Prahova din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), la trei ani de închisoare cu suspendarea executării, sub supraveghere, pe un termen de încercare de cinci ani, potrivit Mediafax.

Colonelul în rezervă Corneliu Păltânea a fost pus de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Jusrtiţie (ICCJ) să îi plătească martorului denunţător din acest caz suma totală de 73.174 de lei ce reprezintă contravaloarea bunurilor şi serviciilor date la acea vreme de martor.

Colonelul (r) Păltânea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari în 20 decembrie 2007.

În rechizitoriul transmis instanţei, procurorii militari arătau că în perioada septembrie 1991- decembrie 1998, Păltânea, în calitate de şef al Secţiei de Informaţii a Judeţului Prahova din cadrul SRI, a pretins şi primit de la un subordonat de-al său servicii turistice în valoare de 22.000 de dolari, bani şi alte bunuri materiale în sumă totală de 180.300.000 de lei vechi.

Banii au fost ceruţi de colonel pentru a-l ajuta pe denunţătorul său să devină ofiţer de informaţii în cadrul SRI.

Corneliu Păltânea a fost arestat preventiv o lună, în toamna anului 2006.