Un bebeluş de 11 luni a murit la doar o zi după ce a fost externat din spital

Părinţii unui bebeluş de numai 11 luni acuză medicii pediatri de moartea suspectă a fiicei lor, la doar o zi după ce a fost externată. Ea avea probleme respiratorii.

RomaniaTV.net
28 ian. 2013, 21:18
Un bebeluş de 11 luni a murit la doar o zi după ce a fost externat din spital

Bebeluşul de 11 luni era din localitatea Lopătari, judeţul Buzău. A ajuns la Spitalul Judeţean Buzău în urmă cu o săptămână pentru că tuşea şi respira greu. După cinci zile, fetiţa a fost externată. A doua zi i s-a făcut rău, iar părinţii au chemat ambulanţa. În aşteptarea unui ajutor, copila s-a stins. Părinţii îi acuză pe medici că nu au tratat-o corespunzător.

„A externat-o fără o reţetă, fără un sirop şi ea tuşea. Nu era vindecată. Să vii din spital şi să mori la nici 24 de ore, aia e o fetiţă vindecată?”, a declarat tatăl fetiţei.

„I-am dat ţuică, nu mult, un litru şi jumătate şi i-am spus că dacă o face bine îi mai dau şi bani. 200-300.000, mai mult nu am avut că suntem familie săracă. Cred că de aceea ne-a trimis şi acasă. Din pricina asta am pierdut copilul, că nu am avut bani„, a spus şi mama bebeluşului.

Medicul care a îngrijit-o pe fetiţă nu a vrut să comenteze situaţia.

Conducerea Spitalului spune că demarat o anchetă şi aşteaptă rezultatul necropsiei micuţiei.

„Aşteptăm rezultatele autopsiei. E posibil să fi fost o afecţiune ascunsă, o afecţiune care nu a ieşit la analizele noastre şi după ce vom avea rezultatele putem să tragem o concluzie”, a declarat Victor Ioniţă, directorul medical al SJU Buzău.

Părinţii bebeluşului mort spun că vor depune plângeri la Colegiul Medicilor şi la Parchet.