Un bătrân de 75 de ani riscă să facă închisoare după ce a împuşcat o VEVERIŢĂ

Un bătrân de 75 de ani din Anglia, fost funcţionar public, riscă să facă închisoare după ce a împuşcat de cinci ori o veveriţă în decursul a cinci ore. El a folosit o puşcă cu aer comprimat. Pensionarul spune că veveriţa îi mânca hrana pentru păsări.

17 ian. 2013, 14:15

Bill Worthington a prins o veveriţă gri într-o cuşcă, după care a împuşcat-o de două ori înainte să plece la cumpărături. Când s-a întors, a mai tras de trei ori deoarece animalul nu murise.

Poliţia animalelor a ajuns la casa bărbatului după ce un vecin i-a chemat. Ei au transportat veveriţa la un veterinar, care a omorât-o printr-o injecţie deoarece aceasta nu murise. În urma incidentului bătrânul a fost adus în faţa tribunalului din Greater Manchester.

Bill Worthington a povestit judecătorului că a atacat animalul, pe care îl consideră „un şobolan de grădină”. Aceasta îi fura seminţele şi bucăţile de pâine pe care le pregătea pentru păsări. El a pledat vinovat pentru acuzaţia de cauzare de suferinţe inutile unui animal. În apărarea sa, bărbatul a declarat că veveriţa l-a „provocat” prin acţiunile ei. Veterinarul Lee Strap a fost adus ca şi martor în proces. Acesta a arătat o radiografie a vietăţii, şi a spus că animalul era viu în momentul în care a fost adus la cabinet. El a ţinut să precizeze că era într-o stare gravă.

Pensionarul avea dreptul să o omoare, dar trebuia să apeleze la ajutorul unui veterinar, potrivit Daily Mail

„Este vorba de o veveriţă. Nu vorbim despre oameni pe care i-am ucis pe loc. Veterinarul a spus că veveriţa era vie dar nu răspundea. Eu am crezut că este moartă. Am încercat să scap de ea cum am putut, dar aveam şi alte lucruri de făcut. Soţia mea suferă de Alzheimer şi a trebuit să o vizitez aşa că am lăsat veveriţa unde era. Părea moartă şi m-am gândit că o să rezolv problema când mă întorc”, a declar Bill Worthington.