Un bătrân a fost tâlhărit de doi tineri în scara unui bloc. Omul a avut asupra lui 3.000 de lei

Un bătrân de 72 de ani a fost tâlhărit de doi indivizi după ce a încasat 3.000 de lei de la Poştă. Cei doi bărbaţi în vârstă de 20 şi 22 de ani, din oraşul vasluian Negreşti, sunt recidivişti şi au fost arestaţi, marţi, de Judecătoria Vaslui.

19 feb. 2013, 17:58
Un bătrân a fost tâlhărit de doi tineri în scara unui bloc. Omul a avut asupra lui 3.000 de lei

Bătrânul de 72 de ani le-a atras atenţia celor doi recidivişti în momentul în care a scos banii din buzunar pentru a schimba o bancnotă de 200 de lei la un magazin din oraş.

Ulterior, tinerii l-au urmărit pe bărbat până la blocul unde locuia şi, în momentul în care a intrat în scară, l-au atacat. Odată imobilizat şi cu gura acoperită pentru a nu putea striga după ajutor, bătrânul a fost tâlhărit de cei 3.000 de lei pe care-i avea asupra lui, banii reprezentând pensia sa şi a soţiei sale, pe care tocmai îi ridicase de la Poştă.

„Cei doi tineri au împărţit banii, iar apoi i-au cheltuit în mare parte la jocurile de noroc. Poliţiştii au recuperat 600 lei din suma sustrasă, bani pe care unul dintre autori i-a dat unei rude pentru a-i păstra”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.

Potrivit Mediafax, în urma sesizării făcute de către bătrân la Poliţie, cei doi recidivişti au fost prinşi de poliţişti şi reţinuţi pentru 24 de ore.

Prezentaţi de către procuror în faţa instanţei, tinerii în cauză au primit din partea magistraţilor Judecătoriei Vaslui mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile sub acuzaţia de tâlhărie. Cei doi vasluieni arestaţi se află în evidenţele poliţiştilor cu mai multe furturi comise în oraşul Negreşti.