Un bărbat de 52 din Constanţa de ani a murit de gripă porcină

Bărbatul fusese internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa în data de 24 februarie şi, după ce i s-a confirmat confirmat diagnosticul de gripă porcină şi starea i s-a agravat,a fost transferat la Tarapie Intensivă, o ramură separată a Spitalului din Constanţa, unde a decedat.

RomaniaTV.net
02 mart. 2013, 12:24
Un bărbat de 52 din Constanţa de ani a murit de gripă porcină

Bărbatul în vârstă de 52 de ani din Constanţa a murit sâmbătă noaptea, starea agravându-i-se în ciuda tratamentului administrat de medici. În afară de gripă porcină, bărbatul  mai suferea de şase boli, după cum au constatat medicii care s-au ocupat de cazul său, între care şi de obezitate şi, de asemenea, era suspect de diabet.

Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului Medicilor din România, a declarat pentru România TV că acesta este un caz izolat, spunând că nu poate fi vorba despre o epidemie de gripă porcină. Acest tip de gripă nu are, practic, nimic deosebit de o gripă obişnuită, a mai spus Astărăstoaie, precizând că se deosebeşte „doar prin materialul genetic„.

Astfel, în cazul gripei porcine contează foarte mult starea de sănătate a pacientului respectiv. Cu cât este mai sănătos, cu atât este mai rezistent şi mai ferit de efectele gripei porcine şi se vindecă mai repede dacă se îmbolnăveşte, a mai explicat Astărăstoaie.

Preşedintele Colegiului Medicilor a mai spus că şi simptomele, şi tratamentul gripei porcine sunt asemănătoare cu cele pentru gripa obişnuită şi a ţinut să menţioneze că „mai multe decese s-au înregistrat până acum din cauza gripei obişnuite decât din cauza gripei porcine”. „Scenariile apocaliptice sunt infirmate” în ceea ce priveşte o eventuală epidemie de gripă porcină, a precizat Astărăstoaie.