Un bărbat căutat pentru mai multe jafuri în Elveţia, reţinut la Bucureşti

Un bărbat, în vârstă de 22 de ani, acuzat că a luat parte la mai multe tâlhării şi furturi din locuinţe pe teritoriul Elveţiei, provocând un prejudiciu de aproximatov 35.000 de franci, a fost reţinut, miercuri, de judiciariştii bucureşteni ai Poliţiei Sectorului 2.

RomaniaTV.net
14 feb. 2013, 12:45
Un bărbat căutat pentru mai multe jafuri în Elveţia, reţinut la Bucureşti

„Suspectul, un bărbat de 22 de ani din Bucureşti, împreună cu alte şase persoane, ar fi comis mai multe infracţiuni de tâlhărie şi furturi din locuinţe pe teritoriul cantonului Geneva, producând un prejudiciu în dauna părţilor vătămate de aproximativ 35.000 de franci elveţieni”, informează, joi, Poliţia Capitalei.

Conform anchetatorilor, bărbatul este acuzat că, împreună cu mai mulţi complici, ar fi participat la şapte infracţiuni de violare de domiciliu, patru infracţiuni de tâlhărie, o infracţiune de furt calificat, o infracţiune de tentativă la tâlhărie şi o infracţiune de tentativă la furt calificat.

Ionel Daniel Roşu, zis „Calu”, a fost ridicat de în septembrie 2012, de poliţiştii şi procurorii Sectorului 2, în urma unei comisii rogatorii solicitate de autorităţile judiciare elveţiene, în condiţiile în care, şase dintre membrii grupului din care acesta făcea parte, erau deja arestaţi în Elveţia.

La momentul respectiv, Roşu a fost pus în libertate, însă elveţienii au lăsat dosarul poliţiştilor din România, pentru continuarea cercetărilor.

Suspectul a fost reţinut, miercuri dimneaţă, iar ulteriror a fost arestat pentru 29 de zile de către Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.

Poliţiştii elveţieni susţin că tâlharii români au luat din casele bătrânilor elveţieni bani, bijuterii, ceasuri din aur şi un saxofon, prejudiciul fiind evaluat la aproximativ 35.000 de euro.