Un bărbat a murit după ce a căzut în gol, în Masivul Făgăraş

Un bărbat de 40 de ani din judeţul Braşov a murit, luni, după ce a alunecat şi a căzut în gol aproximativ o sută de metri, în Masivul Făgăraş, în zona Zârna, la o altitudine de peste 2.000 de metri.

26 aug. 2013, 17:16
Un bărbat a murit după ce a căzut în gol, în Masivul Făgăraş

Potrivit şefului Serviciului Public Judeţean de Salvamont Braşov, Cristian Pais, salvamontiştii au fost anunţaţi prin serviciul 112, luni, în jurul orei 15.00, că un bărbat a căzut în Masivul Făgăraş, în zona Zârna, la o altitudine de peste 2.000 de metri.

O echipă de la Salvamont Victoria a plecat cu un elicopter către zona indicată, la ora 16.00.

„Erau un grup de trei bărbaţi dintr-un sat de lângă Făgăraş, care nu erau îmbrăcaţi corespunzător. Aveau cizme de cauciuc şi se pare că erau ciobani, care căutau un loc de păşunat. Nu erau pe traseu marcat. În munte a plouat, ei aveau cizme de cauciuc, iar unul dintre ei a căzut pe stânci circa o sută de metri. S-a lovit în cădere la cap, avea şi o mână şi un picior rupte”, a spus Pais, luni, pentru Mediafax.

Elicopterul a aterizat iniţial la refugiul Zârna, la o distanţă de circa 45 de minute de locul unde se afla rănitul.

Bărbatul a fost preluat de salvamontişti, apoi transportat cu elicopterul pe stadionul din localitatea Victoria unde a fost resuscitat câteva zeci de minute de paramedici de la SMURD.

„Din păcate nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a decedat în jurul orei 19.00”, a mai spus şeful Serviciului Public Judeţean de Salvamont Braşov.

Citeşte şi Un turist s-a rănit după ce s-a aventurat pe un traseu extrem de dificil din Masivul Bucegi