Un bărbat a fost reţinut în cazul dispariţiei omului de afaceri din Arad, care ar fi fost ucis

Procurorii au reţinut un suspect în cazul dispariţiei omului de afaceri arădean Abel Apostol, fiind vorba despre soţul partenerei de afaceri a acestuia. Surse din rândul anchetatorilor au spus că există indicii că între cei doi bărbaţi ar fi avut loc un conflict, iar Abel Apostol ar fi fost ucis.

RomaniaTV.net
09 mai 2013, 06:09
Un bărbat a fost reţinut în cazul dispariţiei omului de afaceri din Arad, care ar fi fost ucis

Ancheta în cazul dispariţiei omului de afaceri Abel Apostol a fost preluată de către procurorii Parchetului Tribunalului Arad, deşi iniţial cazul era în competenţa procurorilor Parchetului Judecătoriei Arad, între timp anchetatorii obţinând probe care îi conduc către ipoteza unei crime, potrivit Mediafax.

În noaptea de miercuri spre joi, au fost audiate de către procurori mai multe persoane, între care Alina Buleu, partenera de afaceri a lui Abel Apostol, precum şi soţul acesteia, Adrian Buleu. Acesta din urmă a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind suspect în acest caz.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, joi dimineaţă, că în cursul cercetărilor au fost descoperite pete de sânge în restaurantul deţinut de Apel Apostol şi de partenera sa de afaceri.

Procurorii au ridicat şi bucăţi de gresie pentru teste de laborator, după ce angajaţi ai restaurantului au afirmat că ar fi fost puşi de către şefi să spele pe jos, în seara dispariţiei lui Abel Apostol.

Anchetatorii mai spun că există mai multe indicii şi mărturii privind un conflict izbucnit, în seara dispariţiei, între Abel Apostol şi Adrian Buleu.

Căutarea omului de afaceri a fost extinsă într-o pădure din localitatea arădeană Vladimirescu, aflată la câţiva kilometri de municipiul Arad, existând suspiciunea că acolo ar fi putut fi ascuns cadavrul bărbatului. În pădure există şi un lac, căutările urmând să aibă loc şi în apă.

În pădure, anchetatorii au descoperit un autoturism incendiat, însă deocamdată nu se ştie dacă are legătură cu acest caz, acest aspect fiind în curs de cercetare.

Omul de afaceri din Arad Abel Apostol, dat dispărut de către familie, este căutat de vineri, 3 mai, fiul bărbatului susţinând că tatăl său fusese ameninţat cu moartea de către asociatul său în afaceri. Familia menţiona că omul de afaceri, în vârstă de 55 de ani, a fost văzut ultima dată în seara de 1 mai, în incinta bazei sportive pe care o deţine.

„Tatăl meu a fost chiar şi ameninţat cu moartea de către familia asociatului. Totul a pornit de la faptul că tata doreşte să despartă baza sportivă de restaurant, iar el să rămână cu sportul. A revenit recent din SUA şi doreşte să se întoarcă acolo, iar de afacere să mă ocup eu. Asociatul şi familia acestuia au avut obiecţii şi au recurs la ameninţări”, declara fiul omului de afaceri, Albert Apostol.

De asemenea, fiul omului de afaceri a deschis o pagină de Internet unde descrie stadiul căutărilor şi cere sprijin oricărei persoane care deţine informaţii privind locul în care se află tatăl său.

„Foarte multe indicii ne conduc la ideea că Abel a fost răpit sau ucis de persoane rămase încă necunoscute. Cercul se strânge, însă, din ce în ce mai mult şi adevărul va ieşi la suprafaţă mai repede decât se aşteaptă mulţi dintre noi”, se arată pe site.

Totodată, pe aceeaşi pagină, familia descrie modul în care au loc căutările cu câini antrenaţi.

„Câinele Bella a identificat o «pistă de urme» aparţinând lui Apostol Abel, care era prezentă de la vestiarul bazei sportive până la râul Mureş, unde câinele de urmă şi-a întrerupt căutarea. Pentru a elimina posibilitatea producerii unei erori, şeful echipei de căutare canină a iniţiat o a doua căutare, câinele de urmă parcurgând în mod invariabil acelaşi traseu până la râul Mureş”, se arată pe site.

Conform sursei citate, de Paşti, „împreună cu trei poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Arad, echipa de cerectare canină a desfăşurat un număr de patru căutari, rezultatul obţinut fiind acelaşi cu cel din ziua precedentă”.

„Cu alte cuvinte, urmele lui Abel duc spre râul Mureş”, concluzionează familia pe site.

Albert Apostol declara că familia a decis să ofere şi o recompensă de 5.000 de euro pentru orice informaţie care conduce la găsirea dispărutului.

Omul de afaceri Abel Apostol deţine în asociere, în centrul municipiului Arad, pe malul Mureşului, o bază sportivă şi un restaurant.