Un bărbat a devenit milionar, după ce un meteorit rar a căzut în curtea sa

Un fermier de lângă micul orăşel american Conception Junction, statul Missouri, a devenit milionar peste noapte, după ce experţii au estimat că bucata de piatră care a căzut în 2006 pe domeniul său este un meteorit rar întâlnit, estimându-i valoarea la 3,5 milioane de dolari, transmite canalul de televiziune NBC.

RomaniaTV.net
16 nov. 2011, 10:07
Un bărbat a devenit milionar, după ce un meteorit rar a căzut în curtea sa

Conform experţilor, un singur gram din meteoritul respectiv, cu o greutate de 17 kg, valorează circa 200 de dolari, scrie Agerpres.

Iniţial, roca a intrat în atenţia vânătorului de meteoriţi Karl Aston, din St. Louis, chimist de profesie. El se ocupă în mod independent de studiul meteoriţilor şi are o colecţie de amator pe care a adunat-o dând anunţuri la mica publicitate în ziarele locale.

De meteorit s-a interesat ulterior şi proeminentul specialist în meteoriţi Randy L. Korotev, un cunoscut geochimist de la Universitatea Washington din St Louise. Omul de ştiinţă a fost extrem de surprins, dat fiind faptul că ‘pallasite’ aparţine unui tip rar de meteoriţi. Corpul ceresc a căzut pe Pământ din îndepărtata Centură a asteroizilor situată între orbitele planetelor Marte şi Jupiter.