Un bărbat, cercetat pentru tentativă de omor după ce şi-a bătut soţia, imobilizată la pat

Un bărbat de 63 de ani din Braşov a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat după ce şi-a bătut şi strangulat soţia, imobilizată la pat. Aceasta a ajuns în stare gravă la spital unde a murit după două săptămâni.

14 mai 2013, 12:07
Un bărbat, cercetat pentru tentativă de omor după ce şi-a bătut soţia, imobilizată la pat

Parchetul Tribunalului Braşov a anunţat, marţi, că în 9 mai s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a bărbatului de 63 de ani pentru tentativă la omor calificat, scrie Mediafax.

Potrivit materialului probator administrat în cursul urmăririi penale în sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că în noaptea de 26 spre 27 noiembrie 2012, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, acesta a lovit-o cu pumnul în zona capului şi a strâns-o de gât pe soţia sa, imobilizată la pat şi diagnosticată cu afecţiuni grave de sănătate, după care a abandonat-o în pat, plină de sânge, victima fiind găsită în dimineaţa zilei următoare, în stare gravă, de către un apropiat al familiei”, se arată în comunicatul Parchetului.

Ulterior, femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean Braşov, iar în 10 decembrie a murit din cauza unei bronhopneumonii. Medicii au spus că nu există legătură de cauzalitate între decesul acesteia şi rănile provocate de soţul ei.

Victima a decedat din cauza unei bronhopneumonii, constatându-se că între leziunile produse ca urmare a acţiunilor inculpatului – ce au produs o hemoragie meningee obiectivată în urma necropsiei – şi deces, nu există legătură de cauzalitate„, se mai arată în comunicat.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Braşov.