Un băiat s-a înecat la scăldat, în judeţul Vaslui

Zilele toride îmbie pe toată lumea la scăldat, în special pe copii. Numai că aşa se produc şi tragediile. În ultimele trei zile, în judeţul Vaslui s-au înecat trei băieţi, dintre care doi au murit, iar unul a ajuns în comă la spital.

RomaniaTV.net
25 iun. 2012, 05:58

Tragedie într-un sat din comuna vasluiană Bălţaţi. Un copil de 13 ani şi-a pierdut viaţa, după ce a intrat să se răcorească într-un iaz. Băiatul s-a scufundat şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Totul s-a petrecut sub privirile neputincioase ale fratelui său şi ale prietenilor care îl însoţeau.

Băiatul rămăsese cu fraţii mai mici acasă, dar s-a hotărât să dea fuga să se scalde. La un moment dat, a dispărut de sub privirile tuturor, iar prietenii au mers pe jos şapte kilometri, până în sat, să le dea de veste părinţilor.

După câteva ore de căutari, trupul băiatului a fost găsit de scafandri aproape de zona indicată de copii. În locul unde s-a înecat, apa avea 3 metri.

Acesta este cel de-al treilea caz de înec, în doar trei zile, în judeţul Vaslui. Un alt copil, de 12 ani, a murit înecat intr-o piscină, la Bârlad, iar un tânăr de 19 ani a ajuns la spital în comă de gradul 3, după ce a intrat într-un bazin să se răcorească.

În judeţul Iaşi, un alt tânăr de 25 de ani s-a înecat în lacul Chiriţa. Scafandrii i-au scos trupul din apă după câteva zeci de minute, iar medicii au încercat să-l resusciteze timp de o oră, însă fără succes.