Un avion utilitar a aterizat forţat în Prahova VIDEO

Un avion utilitar a aterizat forţat între localităţile prahovene Valea Călugărească şi Bucov. Pilotul şi cealaltă persoană de la bord nu au păţit nimic.

RomaniaTV.net
23 apr. 2012, 07:29
Un avion utilitar a aterizat forţat în Prahova VIDEO

După 20 de minute de zbor, pilotul a fost alarmat de indicatoarele care arătau temperaturi foarte ridicate la motor. A luat imediat decizia să aterizeze forţat.

DANIEL PREDA pilot06.20 „Au început să creasca temperaturile la chiuloase, au depăşit limitele maxime permise şi atunci am luat hotărârea să găsim un loc să aterizez să verific ce s-a întâmplat (…) Am avut ghinion, terenul era denivelat, de sus nu se vedea atât de bine, dar în jurul nostru nu aveam alte terenuri”, a declarat pilotul Daniel Preda.

Cei doi bărbaţi care se aflau în avion nu au fost răniţi. Avionul are, însă, avarii serioase.

„S-a spart rezervorul, iar benzina s-a scurs pe pământ, o cantitate de aprroximativ 100 de litri (…) Exista în momentul aterizării forţate un pericol de aprindere şi incendiere a avionului”, a precizat inspectorul şef ISU Prahova, Nicolae Popescu.

Localnicii au observat avionul utilitar care zbura aproape de sol.

Avionul fabricat în 1987 aparţine unei firme din Târgovişte şi stropea cu insecticid pădurile din zona Ciupelniţa. Aparatul de zbor a fost reparat de curând.