Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit la Cornetu VEZI PRIMELE IMAGINI DE LA ACCIDENT

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, sâmbătă dimineaţă, în zona localităţii Cornetu, în apropierea unor case, informează România TV. La bordul avionului prăbuşit se aflau patru persoane şi toate sunt în viaţă. Unul dintre pasageri este mai grav rănit şi a fost preluat de un elicopter SMURD pentru a fi transportat la spitalul Floreasca. Avionul prăbuşit este de tip CESNA, des folosit în România pentru zboruri de instructaj şi agrement. Specialiştii de la Poliţia Transporturi Aeriene, de la Ministerul Transporturilor, au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate din ce cauză s-a produs accidentul.

RomaniaTV.net
23 iun. 2012, 08:29

Accidentul aviatic s-a produc în localitatea Cornetu, lângă Clinceni, într-o zonă cu case. Din primele informaţii, avionul s-a prăbuşit la scurt timp după decolare.

Avionul decolase în jurul orei 11.30 de pe Aerodromul Cliceni. Alături de pilot, în avion se aflau un instructor şi doi elevi care vor să-şi obţină brevetul de zbor. După decolare, avionul nu a luat însă altitudine şi pilotul şi-a dat seama că trebuie să aterizeze de urgenţă. Nu a reuşit să ducă aparatul pe pistă şi a aterizat pe un teren viran, foarte accidentat, din apropiere. A evitat însă în ultimul moment impactul cu o casă. Avionul este un model de agrement Cesna 206, aparat de zbor cu o capacitate de şase persoane. 

La faţa locului s-au deplasat echipaje ale ISU Ilfov şi unul de descarcerare de la ISU Bucureşti.

„Două autospeciale cu apă şi spumă au plecat spre locul accidentului. Accidentul aviatic a fost anunţat la serviciul unic de urgenţă 112, persoana care a sunat a spus că o aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbuşit şi din ea iese fum. Victimele sunt conştiente, una este în stare mai gravă şi va fi transportată cu elicopterul SMURD, celelalte cu ambulanţe la spitale din Capitală”, a declarat Simion Petruş, de la ISU Ilfov.

Cei patru bărbaţi au reuşit să iasă singuri din avion, iar martorii incidentului le-au acordat primul ajutor.

Pilotul şi pasagerii au fost răniţi, iar unul dintre ei este în stare gravă, cu traumatism cranio-cerebral. Victimele au fost transportate la spital, două cu un elicopter SMURD, două cu ambulanţele.

„Sunt patru răniţi. Victimele sunt conştiente, cooperante, una mai gravă cu traumatism cranio-cerebral. Victima va fi preluată de elicopterul SMURD şi transportată la spitalul Floreasca”, a precizat, la România TV, Bogdan Opriţă, medic coordonator SMURD.

La locul unde s-a prăbuşit avionul urmează să ajungă un procuror de la Parchetul de lângă Curtea de Apel Bucureşti, care va investiga împrejurările în care s-a produs accidentul.

Dacă aţi surprins imagini de la accidentul aviatic, le puteţi trimite pe e-mail la adresa [email protected] sau le puteţi încărca pe ROMÂNIATV.NET la secţiunea STIREA TA.