Un avion a ieşit pe pistă la Craiova. Pasagerii au sărit din avion, de la peste 3 metri VIDEO

Scene incredibile pe aeroportul din Craiova. 50 de pasageri dintr-o aeronavă care a ieşit de pe pistă au sărit rând pe rând de la peste trei metri înălţime. Printre ei se afla şi o femeie însărcinată. Oamenii din avion susţin că stewardelsele le-ar fi spus să iasă din avion.

RomaniaTV.net
13 feb. 2012, 09:59
Un avion a ieşit pe pistă la Craiova. Pasagerii au sărit din avion, de la peste 3 metri VIDEO

O aeronavă a companiei Carpatair a derapat pe pista aeroportului din Craiova. Potrivit directorului Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, avionul, cu destinaţia Timişoara, care trebuia să decoleze la ora 10.15, a încercat să plece la ora 11.00, însă nu a reuşit.

„În momentul în care avionul se pregătea să decoleze, din cauza zăpezii a derapat şi a ieşit de pe pistă, în dreapta. Pasagerii care urmau să plece la Timişoara sunt în siguranţă”, a declarat directorul Mircea Dumitru.

Potrivit directorului Mircea Dumitru, vizibilitatea pe aeroport este foarte scăzută, iar o elice a avionul s-ar fi rupt, după ce a rămas înţepenită în zăpadă.

Pasagerii au fost nevoiţi să sară din avion, de la o înălţime de circa 3 metri şi jumătate, întrucât nu li s-a pus la dispoziţie o scară sau un tobogan. Două ambulanţe au venit la faţa locului pentru a îngriji oamenii, o pasageră având probleme cu picioarele.

„Referitor la evacuare, este procedura care se aplică oricând se întâmplă un eveniment ca acesta. Totul s-a întâmplat conform standardelor. Ce contează este că s-a aplicat procedura de evacuare (…) Un pasager a acuzat câteva dureri, dar suntem anunţaţi că are antecedente cu coloana”, a declarat Nicolae Petrov, directorul Carpatair.

Ministerul Transporturilor a deschis o anchetă în acest caz.