Un asteroid descoperit în urmă cu câteva zile a trecut pe lângă Pământ VIDEO

Pământul a avut o nouă întâlnire cu un obiect spaţial. Asteroidul 2013 EC, cu o dimensiune între 10-17 metri, a trecut luni pe lângă planeta noastră la doar 395.000 kilometri distanţă.

05 mart. 2013, 11:14
Un asteroid descoperit în urmă cu câteva zile a trecut pe lângă Pământ VIDEO

Asteroidul a fost descoperit abia pe 2 martie.

Faptul că descoperim toţi aceşti asteroizi în ultima vreme nu înseamnă că suntem vizitaţi de mai mulţi, ci doar că putem să îi detectăm mai bine. Tehnologia noastră s-a îmbunătăţi enorm în ultimele decenii. Bineînţeles, ştiam că nu există niciun risc pentru planeta noastră preţioasă„, a declarat Gianluca Masi de la Virtual Telescope Project.

„Sperăm că proiectele care cercetează cerul în căutarea acestor mici asteroizi vor fi mai bine finanţate, precum şi misiunile spaţiale care îi vânează prin spaţiu şi proiectele care încearcă să ne scape de orice risc de coliziune”, a mai spus expertul.

Asteroidul identificat drept 2013 EC a fost descoperit de observatorul Mount Lemmon din Arizona, sâmbătă, 2 martie. El a avut aproximativ aceeaşi dimensiune ca cel care a lovit Rusia, în urmă cu câteva săptămâni, şi s-a aflat la o distanţă de Terra asemănătoare cu cea la care se află Luna faţă de noi (384.400km).