Un an de la căsătoria Prinţului William cu Kate Middleton: Ţara aşteaptă un moştenitor FOTO

Prinţul William şi soţia lui, Kate Middleton, au reuşit să aibă un prim an de căsătorie 'fără greşeală', afirmă toţi comentatorii vieţii regale britanice, iar ţara nu aşteaptă acum decât naşterea unui moştenitor.

RomaniaTV.net
29 apr. 2012, 06:26

Nunta de pe 29 aprilie 2011 a prinţului William, al doilea în ordinea succesiunii la tron, cu Kate, ‘a salvat imaginea monarhiei în rândurile publicului’, spune comentatorul vieţii familiei regale, Robert Jobson, într-un interviu acordat AFP, scrie Agerpres.

Ducele şi ducesa de Cambridge – numele oficiale ale tinerilor căsătoriţi – vor sărbători prima lor aniversare în mod ‘privat’, a anunţat un purtător de cuvânt al palatului. Vor fi însă în centrul atenţiei începând din iunie, de la ceremoniile dedicate jubileului de diamant, care marchează 60 de ani de domnie ai reginei Elisabeta a II-a. Biograful Andrew Morton remarca acum un an că, ‘în cazul în care Kate nu rămâne însărcinată în primele nouă luni, va fi altfel decât în 200 de ani de tradiţie monarhică’. Însă ‘William a spus clar de la început că va face lucrurile în ritmul lui‘, aminteşte Robert Jobson.

În ceea ce o priveşte, Kate, 30 de ani, ar vrea să-şi mărească familia cât de repede se poate. ‘Este de opt ani cu William şi este fără îndoială îndrăgostită de el’, adaugă Jobson.

De când s-au căsătorit, cei doi au făcut un turneu oficial triumfal în Canada şi California şi s-au întâlnit cu preşedintele Obama şi soţia acestuia. Apariţiile ducesei, zâmbitoare şi binevoitoare, sunt pe placul mulţimii.

‘Amândoi sunt frumoşi şi apoi există şi factorul Diana’, mama lui William, spune Robert Jobson, reflectând opinia majorităţii comentatorilor.

Kate şi sora ei, Pippa, figurează pe lista celor mai influente 100 de persoane alcătuită de revista americană Time. Stilul vestimentar al ducesei, foarte clasic, nu o recomandă ca un model în modă, dar ea nu face notă discordantă în fotografiile familiei regale. Garderoba ei, cumpărată adesea din magazinele de pret-a-porter, declanşează imediat vânzări record.

Familia regală, care a învăţat din tragedia prinţesei Diana, încearcă din plin să o integreze pe Kate, care a participat de două ori la angajamente oficiale alături de regină, iar suverana a apărut de fiecare dată cu zâmbetul pe buze şi foare amabilă.

Camilla, soacra ducesei de Cambridge şi soţia prinţului Charles, a invitat-o de câteva ori în cele şase săptămâni cât prinţul William a fost plecat în misiune, în insulele Malvine.

Asemeni mamei lui, William s-a dedicat multor cauze umanitare şi Kate i-a luat exemplul. Cei doi urmează să se mute în 2013 într-un vast apartament din palatul Kensington. Unii îi consideră cam ‘insipizi’, în contrast evident cu exuberantul prinţ Harry. Fratele cel mic al lui William a fost bucuria presei, cu glumele şi entuziasmul lui din timpul unui recent turneu în Caraibe. ‘Nu vor să facă paşi greşiţi, sunt foarte prudenţi, poate prea mult’, recunoaşte Jobson. ‘Ştiu că viitorul monarhiei stă pe umerii lor’, încheie el.