Un adolescent din Marea Britanie, condamnat la închisoare pentru comentarii jignitoare pe Facebook

Un adolescent din Marea Britanie care a postat comentarii "dezgustătoare" şi glume la adresa unor fete dispărute pe pagina sa de Facebook a fost închis pentru 12 săptămâni.

RomaniaTV.net
22 nov. 2012, 07:46
Un adolescent din Marea Britanie, condamnat la închisoare pentru comentarii jignitoare pe Facebook

Matthew Woods, în vârstă de 19 ani, din Lancashire, Marea Britanie, a făcut comentarii „dezgustătoare” despre o tânără dispărută, April Jones, dar şi despre Madeleine McCann, o fetiţă de trei ani dispărută în timpul vacanţei familiei sale în Portugalia, în 2007.

Woods a fost arestat pentru „siguranţa sa” după ce circa 50 de oameni au venit la casa sa. A pledat vinovat pentru trimiterea unor mesaje ofensatoare printr-o reţea de comunicare electronică, publică.

Preşedintele Curţii, Bill Hudson, a declarat că comentariile lui Woods sunt atât de dezgustătoare încât a meritat cea mai lungă pedeapsă posibilă.

„Motivul pentru condamnare este seriozitatea jignirilor, indignarea publică provocată şi simţeam că asta este singura sentinţă posibilă”, a spus Hudson.

Acesta nu este singurul caz din Marea Britanie de condamnare pentru mesajele de pe Facebook sau Twitter. Laim Stacey, în vârstă de 21 de ani, a primit 56 de zile de închisoare după ce a scris pe Twitter LOL (laugh-out-loud) după ce fotbalistul Fabrice Muamba s-a prăbuşit pe teren, iar apoi a postat mesaje rasiste şi jignitoare când alţi utilizatori l-au criticat.