Un adolescent din Iaşi a băut cu prietenii până a căzut lat. Avea o alcolemie de la care putea muri

Un băiat în vârstă de 15 ani a băut ţuică împreună cu mai mulţi prieteni până a căzut inconştient. El a fost găsit de bunica sa. Copilul a ajuns la spital în comă de gradul I cu o alcoolemie la care, în cele mai multe cazuri, descesul intrevine imediat.

RomaniaTV.net
23 nov. 2012, 12:37
Un adolescent din Iaşi a băut cu prietenii până a căzut lat. Avea o alcolemie de la care putea muri

Adolescentul a băut împreună cu prietenii săi ţuică şi a uitat şirul paharelor, astfel încât la scurt timp i s-a făcut rău, informează România TV. El a fost descoperit în bucătărie chiar de bunica sa care, speriată, a sunat la ambulanţă. Băiatul a fost transportat la spital în comă de gradul I şi cu o alecolemie de peste 5 miligrame pe litru alcool în sânge.

Medicii au rămas surprinşi de alcolemia băiatul şi de faptul că el mai era în viaţă, întrucât în astfel de cazuri survine imediat decesul. Băiatul a primit îngrijirile necesare, şi-a revenit şi a povestit medicilor că consumă frecvent alcool. El va mai rămâne câteva zile sub supraveghere medicală.

Recordul absolut îl „deţine” un tânăr tot din Iaşi, care a ajuns la urgenţe cu o alcolemie de 7,3 miligrame alcool pur în sânge.