Ultimele minute ale studentei japoneze: Anchetatorii au refăcut traseul tinerei ucise la Otopeni

Anchetatorii au reuşit să refacă traseul ultimelor 90 de minute din viaţa japonezei ucise la Otopeni. Oamenii legii spun că fata a fost victima unui criminal cu înclinaţii sexuale deviante. Nicolae Vlad a văzut-o pe japoneză ca pe o potenţială victimă încă din momentul în care aceasta a aterizat la aeroport.

RomaniaTV.net
11 nov. 2012, 06:59
Ultimele minute ale studentei japoneze: Anchetatorii au refăcut traseul tinerei ucise la Otopeni

Yurika Masuno a ajuns pe aeroport în jurul orei 20. Destinaţia finală era însă Craiova, aşa că tânăra s-a interesat de mersul trenurilor. Nicolae Vlad a observat-o pe fată şi a urmărit-o, iar la momentul potrivit a abordat-o, cu promisiunea că o va ajuta să ajungă la Gara de Nord.

Fata a sunat persoana care o aştepta la Craiova, i-a spus că Nicolae Vlad a sfătuit-o să ia maxi taxi pentru că taximetriştii sunt neprietenoşi, dar persoana i-a zis să ia un taxi.

Nicolae Vlad îşi făcuse planul să o ducă singur pe fată într-o zonă izolată, spre Baloteşti. S-a râzgândit când aceasta i-a spus că vrea să meargă cu taxiul la gară.

„După o discuţie care a durat aproximativ un minut, victima s-a lăsat convinsă de către Nicolae Vlad şi a acceptat să plece împreună cu acesta. Semnificativ este totuşi faptul că victima este cea care continuă să tragă geamantanul, iar nu Vlad, ceea ce trădează faptul că Yurika Masuno nu avea deplină încredere în acesta”, potrivit rechizitoriului procurorilor.

Nicolae Vlad a păcălit-o că de aici va putea lua tren către Gara de Nord şi apoi Craiova. S-a asigurat că nu-l vede nimeni, a dus-o în pădure, unde a violat-o şi a omorât-o.

Cadavrul fetei a fost descoperit două zile mai târziu, îngropat sub frunze uscate.

Nicolae Vlad a fost trimis în judecată, alături de un poliţist care a falsificat acte, astfel încât l-a exonerat de răspundere pe inculpat de o altă agresiune violentă.