Ultima zi a unui condamnat la moarte, în direct. Vezi ce dorinţe i se îndeplinesc VIDEO

Se întâmplă în America. Un show de televiziune, care urmează să fie difuzat în curând, prezintă ultimele 24 de ore din viaţa unui condamnat la moarte. Un duş fierbinte, o masă în valoare de 40 de dolari şi alegerea modului în care va fi executat sunt ultimele lucruri pe care statul american i le oferă.

RomaniaTV.net
25 apr. 2012, 10:22
Ultima zi a unui condamnat la moarte, în direct. Vezi ce dorinţe i se îndeplinesc VIDEO

Pedeapsa capitală, care stârneşte controverse tot mai mari în SUA, este analizată din punctul de vedere al condamnatului care se află în faţa sentinţei. Acest aspect îl va prezenta emisiunea care va fi difuzată pe posturile TLC şi Discovery, informează tabloidul britanic Daily Mail.

Unul dintre gardieni a menţionat că „în ultima zi, condamnatul la moarte are mai multe privilegii decât un deţinut obişnuit”. Ultima masă a lui este una specială, iar închisorile oferă un prânz în valoarea de maxim 40 de dolari în Florida sau 15 dolari în Oklahoma.

Unul dintre bucătării care se ocupă de aceste mese, Brian Price, a început să lucreze pentru condamnaţii la moarte în timp ce era la închisoare ispăşind o pedeapsă de 15 ani. Până acum, el a realizat 189 de astfel de prânzuri.

„Imaginaţi-vă ce trece prin mintea lor. «Asta e ultima mea masă». Condamnaţii la moarte nu au posibilitatea să aleagă în fiecare zi ce vor mânca, dar ultimul prânz îl aleg ei. E o alegere pe care nu au făcut-o în ultimii zeci de ani”, a spus Price.