Ultima găselniţă în chirurgia estetică: Colagen injectat în tălpi, pentru a suporta tocurile înalte

Durerile provocate de pantofii eleganţi cu tocuri foarte înalte ar putea deveni, în curând, o amintire. Chirurgia estetică a descoperit o metodă prin care face tolerabile chiar şi tocurile de 12 centimetri. 

11 iul. 2012, 20:00
Ultima găselniţă în chirurgia estetică: Colagen injectat în tălpi, pentru a suporta tocurile înalte

Veste bună pentru femeile care poartă tocuri înalte. Ultima tendinţă în chirurgia estetică din Marea Britanie sunt injecţiile cu colagen în tălpi şi pernuţele degetelor pentru a spune adio durerilor de picioare cauzate de pantofii cu tocuri foarte înalte, de 11 şi chiar 12 centimetri.

Afacerea este profitabilă şi pentru cliente, şi pentru chirurgii plasticieni, dar şi pentru producătorii de încălţăminte pentru femei. Astfel, într-un singur an, numărul cererilor de injecţii cu colagen a cresut cu 21%, iar vânzările de pantofi au crescut şi ele pe măsură.

Costul unei proceduri cu injecţii cu colagen în tălpi este de aproximativ 400 de euro, iar procedeul trebuie repetat la şase luni. „Bănuite” că deja au apelat la astfel de proceduri sunt numeroase vedete, adepte ale tocurilor uriaşe, între care Victoria Beckham, care a purtat pantofi cu toc chiar şi în timpul sarcinii, dar şi Gwyneth Paltrow sau Blake Lively.