Uitaţi de berea spaţială: S-a inventat vinul de meteoriţi

Un britanic care lucrează în Chile s-a gândit să scoată pe piaţă un vin unic în lume, cu o aromă inedită de...meteorit.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 08:36
Uitaţi de berea spaţială: S-a inventat vinul de meteoriţi

Vinul de meteoriţi este ideea lui Ian Hutchinson, care crede că infuzia unui meteorit oferă vinului un gust mai „energic”.

Bărbatul are o podgorie în Valea Cachapoal din Chile şi a fost dintotdeauna interesat de astronomie, aşa că s-a gândit să îşi combine pasiunile. El şi-a creat chiar şi propriul observator în 2007, Centro Astronomica Tagua Tagua, singurul loc unde se poate cumpărat vinul Meteorito – cel puţin pentru moment. Hutchinson speră ca anul următor să vândă vinul la nivel mondial, potrivit Discovery News.

Meteoritul folosit în acest vin are circa 7.62cm diametru, 4.5 miliarde de ani vechime şi, cel mai probabil, provine din centura de asteroizi dintre Marte şi Jupiter. S-a prăbuşit în deşertul Atacama în urmă cu circa 6.000 de ani, susţine britanicul.

Meteoritul aparţine unui colecţionar american, care nu a fost deranjat de faptul că roca sa va fi marinată într-un butoi de vin roşu timp de 12 luni. Atât durează procesul denumit „fermentare malolactică”, care are loc după fermentarea principală.

Aşa că, acum, pasionaţii de astronomie au, pe lângă berea spaţială, şi vinul cu meteoriţi.

„Când bei acest vin, bei elementele de la naşterea sistemului solar (…)Am vrut să le ofer tuturor şansa să atingă ceva din spaţiu: istoria sistemului solar, şi să o simtă printr-un vin minunat”, spune Hutchinson.