UEFA a decis: STEAUA poate juca în Liga Campionilor

Steaua a primit decizie favorabilă din  partea UEFA şi va putea evolua în sezonul 2013/2014 al Ligii Campionilor. Roş-albaştrii vor juca astfel în dublă manşă, pe 16 şi 24 iulie, cu campioana Macedoniei, Vardar Skopje, în turul doi preliminar al celei mai importante competiţii fotbalistice a cluburilor.

25 iun. 2013, 16:38
UEFA a decis: STEAUA poate juca în Liga Campionilor

UEFA a sancţionat-o pe Steaua cu un an cu suspendare în cazul Valiza. Astfel, echipa campioană a României va putea evolua în sezonul 2013/2014 al cupelor europene.

Sancţiunea dictată de UEFA, de un an cu suspendare, se poate activa doar în cazul în care Steaua va comite vreo abatere în următorii 5 ani, aceasta fiind perioada de probaţiune dictată de forul european.

„FC Steaua Bucureşti nu este eligibilă să participe într-o competiţie UEFA a cluburilor pentru care s-ar califica. Sancţiunea este suspendată pentru o perioadă de probaţiune de cinci ani”, se arată în comunicatul forului continental. Comisia a mai precizat că a analizat „cu atenţie situaţia clubului Steaua şi a ţinut cont de unele circumstanţe atenuante” în decizia pe care a luat-o.

Decizia a fost comentată de managerul general al roş-albaştrilor, Mihai Stoica, care a declarat la DigiSport: „Steaua joacă în preliminariile Ligii Campionilor. Asta e tot ce contează. Că amendă, că perioadă de probaţiune, asta e altceva, dar suporterii trebuie să ştie că pe 16 iulie trebuie să umple stadionul, pentru că trebuie să batem la o diferenţă care să ne califice din primul meci.

A fost descătuşare în autocar, pentru că toţi ne-am gândit numai la asta. Nu am avut viaţă zilele astea, de când UEFA a declanşat procedura disciplinară aveam cele mai negre scenarii. Acum până şi ploaia mi se pare mai frumoasă„.

La rândul ei, Ana Maria Prodan Reghecampf, soţia lui Laurenţiu Reghecampf, antrenorul Stelei, a anunţat pe contul său de Facebook că Steaua nu a fost sancţionată de UEFA, ea postând următorul mesaj: „Yeeeeeeeee. Jucăm în Champions Leagueeeeee!!!!!”, adăugând apoi ”Azi e 25! Urmează titlul 25 şi e şi ziua lui Gigi Becali! Te iubim patroane! Dumnezeu ne iubeşte!„.

Primul meci al trupei antrenate de Laurenţiu Reghecampf este programat contra campioanei Macedoniei, Vardar Skopje, pe 16 iulie, la Bucureşti, în turul doi preliminar al Ligii Campionilor.

Pe data de 10 iunie, ca urmare a condamnării lui Gigi Becali în Dosarul Valiza, UEFA a deschis procedura disciplinară împotriva Stelei. Situaţia a fost discutată în Comisia de Control şi Disciplină a UEFA, pe data de 21 iunie, iar decizia a fost anunţată marţi, patru zile mai târziu.