Udrea DEMISIONEAZĂ de la şefia PDL Bucureşti

Elena Udrea a decis să demisioneze din fruntea PDL Bucureşti, în urma scorului dezastruos obţinut de organizaţie la alegerile locale de duminică. PDL a pierdut două sectoare, 3 şi 6, iar candidatul la Primăria Generală, Silviu Prigoană, a fost învins de Sorin Oprescu la o diferenţă foarte mare de voturi.

RomaniaTV.net
12 iun. 2012, 10:53
Udrea DEMISIONEAZĂ de la şefia PDL Bucureşti

Elena Udrea spune că a decis, încă de duminică seara, să demisioneze de la conducerea PDL Bucureşti, ca urmare a scorului obţinut de partid la alegerile locale.

„Ca om politic responsabil şi cu onoare, am decis încă de duminică seară să demisionez din funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti, demisia fiind efectivă după validarea aleşilor locali de la nivelul Capitalei, în conformitate cu prevederile legale„, a declarat Udrea, pentru Mediafax.

Ea a apreciat că „rezultatele alegerilor locale la nivel naţional sunt departe de a fi mulţumitoare„, deşi PDL a câştigat un număr de primării aproape egal cu cel din 2008, iar scorul politic tinde către cel pe care partidul şi l-a propus. Udrea a menţionat că democrat-liberalii sunt conştienţi de „votul negativ, sancţionator” dat de electorat.

„Înţelegem perfect semnificaţia acestuia şi ne asumăm faptul că PDL, ca principal partid în coaliţie, a plătit costurile unei guvernări de austeritate”, a afirmat Udrea.

În opinia sa, „este momentul unei analize serioase şi a unei introspecţii personale la nivelul liderilor partidului”.

„Cred că e foarte important să vorbim mai puţin şi să acţionăm mai mult. Trebuie să decidem raţional pe ce drum vom merge în continuare”, a spus Elena Udrea, declarându-se convinsă că o analiză va viza şi PDL Bucureşti, dat fiind faptul că scorul obţinut atât în cele şase sectoare, cât şi la CGMB este sub ţinta fixată, dar şi sub aşteptările sale.

Udrea a subliniat că atât ea, cât şi cei şase preşedinţi de sectoare, îşi asumă aceste rezultate, iar un rezultat slab nu poate rămâne fără urmări.

PDL a pierdut, în urma alegerilor locale de duminică, cele două primării de sector pe care le avea în Bucureşti, iar potrivit rezultatelor parţiale, scorul la alegerile pentru CGMB este de 16,39%. Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană a obţinut 16,49%, contracandidatul său Sorin Oprescu, susţinut de USL având 55,71 % din voturi.