Udrea: Moţiunea lui Blaga e aceeaşi, în proporţie covârşitoare, cu cea din 2011 şi 2012

Elena Udrea a fost întrebată cum apreciază moţiunea sa şi pe cei care o susţin în condiţiile în care Vasile Blaga a fost numit "unificatorul", iar susţinătorii săi "oameni realişti".

01 mart. 2013, 13:01
Udrea: Moţiunea lui Blaga e aceeaşi, în proporţie covârşitoare, cu cea din 2011 şi 2012

„Eu aş spune doar că moţiunea domnului Vasile Blaga este, în proporţie covârşitoare, aceeaşi cu cea din iunie 2012 şi cu cea din 2011, deşi cred că, realist vorbind, dacă vrem să fim realişti, situaţia s-a schimbat mult de atunci. În 2011, eram la guvernare, în 2012 tocmai pierdusem în iunie un milion de voturi. Deci cred că o moţiune realistă ar fi cea care se referă la momentul concret, actual, în care se află PDL şi care propune o viziune pentru PDL pornind de la ceea ce se întâmplă astăzi cu partidul. Să vii cu ideile din 2011 când partidul era la guvernare, nu cred că este realist dacă suntem în martie 2013”, a spus Elena Udrea, potrivit Mediafax.

Întrebată câte filiale o susţin în condiţiile în care Vasile Blaga a afirmat că are 30 de partea sa, Udrea a spus: „Ce înseamnă o filială? Poate 30 de preşedinţi de organizaţii care au în spate oameni care pot să facă sau nu ce le cere acesta”.

A conduce partidul în felul în care se întâmplă astăzi e ceea ce eu contest şi mă refer inclusiv la felul în care s-au adunat semnăturile pe moţiuni. Eu am spus că nu vreau să semneze niciun coleg moţiunea mea până nu o citeşte. Cum poţi semna pe o moţiune despre care nu ştii ce conţine. De aceea, strategia mea a fost să plec prin ţară, să prezint moţiunea şi pe măsură ce oamenii o citesc şi sunt de acord şi vor să o susţină să semneze. Statutul pe de altă parte nu împiedică să semnezi pe toate moţiunile. Deci nu-mi spune nimic cifra aceasta care îi dă relaxare domnului Vasile Blaga, nu-mi spune nimic mie ca şi candidat la şefia PDL pentru că, în primul rând, eu cred că oamenii vor vota nu cum le spune şeful organizaţiei, ci după cum cred ei că PDL are nevoie de o viziune sau de alta. E în joc nu numai destinul unui om, Udrea sau Blaga sau Macovei, ci al tuturor celor pe care i-aţi văzut aici în sală şi cred că se vor gândi mult când vor vota dacă să ţină cont de vreo recomandare sau să voteze potrivit propriilor convingeri”, a spus Udrea.

Liderii PDL Gheorghe Flutur, Andreea Paul, Raluca Turcan şi Radu F. Alexandru au declarat, joi, după ce Vasile Blaga şi-a depus moţiunea pentru şefia PDL, că îl susţin pe acesta pentru că este „unificatorul”, cel mai bun organizator al PDL, iar moţiunea sa reprezintă „oamenii realişti”.