Udrea, întrebată dacă doreşte şefia PDL: E greu să spun, trebuie văzut ce zic liderii din teritoriu

Liderul PDL Elena Udrea a fost întrebată, marţi seară, dacă îşi doreşte preşedinţia partidului, ea spunând că îi este greu să răspundă, că sunt discuţii în partid în acest sens, dar trebuie văzut ce părere au liderii din teritoriu ai formaţiunii.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 21:15
Udrea, întrebată dacă doreşte şefia PDL: E greu să spun, trebuie văzut ce zic liderii din teritoriu

Întrebată, într-o emisiune TV, unde a greşit PDL, Udrea a răspuns: „Am greşit când ne-am dezis de prorpiul Guvern, ne-am dezis de Guvernul Boc”. „Dacă Boc ar fi plecat de la Guvern mai devreme, situaţia era alta. Dacă schimbam Guvernul mai repede, situaţia era alta, mai scăpam de presiunea populară”, a spus Udrea.

Ea a mai spus că a fost o greşeală faptul că s-a stat cu preşedintele partidului în fruntea Guvernului în timp de criză atât de mult.

Întrebată dacă preşedintele PDL, Vasile Blaga, trebuie să demisioneze, Udrea a răspuns că este nevoie de o analiză serioasă la nivelul partidului.

Întrebată dacă este interesată de şefia PDL, Udrea a răspuns: „Este greu să vă spun (…) trebuie văzut ce zic liderii partidului din teritoriu”.  Ea a menţionat însă că sunt discuţii în partid în acest sens.

Întrebată dacă preşedintele Traian Băsescu îl va nominaliza pe Victor Ponta pentru a forma viitorul Guvern, Udrea a răspuns: „Dacă USL a obţinut 60%, să aibă premierul pe care îl vor„.

Ea a mai spus că preşedintele poate refuza nominalizarea, iar dacă Parlamentul respinge de două ori propunerea de premier a şefului statului, se dizolvă Parlamentul şi se poate ajunge la alegeri anticipate. Realizatorul a răspuns că preşedintele va fi suspendat înainte de a se ajunge la asta şi preşedintele interimar va face desemnarea premierului, iar Elena Udrea a răspuns că „asta e altceva”.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a convocat pentru vineri Colegiul Director al partidului, din care fac parte membrii conducerii centrale a PDL şi liderii organizaţiilor judeţene.

„Din dispoziţia preşedintelui PDL, Vasile Blaga, vineri, 14 decembrie, la ora 11.00, va avea loc şedinţa Colegiului Director Naţional al Partidului Democrat Liberal, la Sala de Grup a PDL din Camera Deputaţilor”, informează PDL.

Şedinţa Colegiul Director al PDL va avea loc în condiţiile în care ARD, alianţa constituită în jurul partidului, a înregistrat un eşec la alegerile parlamentare de duminică.

Luni la prânz, prim-vicepreşedintele Cezar Preda a demisionat din funcţie.

La rândul său, Adriean Videanu a declarat că în partid urmează să se facă o analiză, iar măsurile decise vor fi anunţate.

În acelaşi timp, au început să circule zvonuri despre iminenta demisie a lui Vasile Blaga de la şefia partidului.