UDMR NU INTRĂ la guvernare. Ponta: „Decizia finală este ca UDMR să nu facă parte din Executiv” VIDEO

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, după runda de negocieri cu UDMR de la Parlament, că decizia finală este ca Uniunea condusă de Kelemen Hunor să nu facă parte din Guvern. 

RomaniaTV.net
17 dec. 2012, 13:21
UDMR NU INTRĂ la guvernare. Ponta: „Decizia finală este ca UDMR să nu facă parte din Executiv” VIDEO

UPDATE 16.55 Victor Ponta a anunţat, după discuţiile cu UDMR, că decizia finală este ca UDMR să nu facă parte din Guvern.

„Nu se pune problema unei participări politice a UDMR. Decizia finală e ca UDMR să nu facă parte din Guvern însă eu îmi menţin decizia să păstreze un dialog cu UDMR care e singurul reprezentant politic al maghiarilor în toate modificările pe care le vom face Constituţiei”, a precizat Ponta.

Ponta a completat că reprezentanţii maghiarilor vor face parte din structurile care se vor ocupa de drepturile minorităţilor, dar că nu se pune problema unei participări politice a UDMR la guvernare.

Crin Antonescu şi Victor Ponta au avut luni o discuţie, în biroul preşedintelui Senatului, înainte de a purta negocierile cu UDMR.  Potrivit România TV, în cadrul întâlnirii s-a convenit ca UDMR să nu fie cooptată la guvernare.

La această oră, liderii USL şi UDMR poartă negocieri la Palatul Parlamentului.

Înainte de discuţii, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost întrebat de jurnalişti dacă e dispus să accepte şi funcţii de secretar de stat. „Secretarii de stat nu fac parte din Guvern, nu sunt membri ai Guvernului”, a răspuns Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor nu a dorit să comenteze decizia BPC al PNL referitoare la faptul că intrarea la guvernare a UDMR nu ar fi oportună. „Nu discut, nu comentez decizia PNL, decizia PSD. Am venit la o întâlnire cu colegii din PSD şi după ce facem această discuţie vom da declaraţii„, a spus Kelemen Hunor.

Întrebat dacă renunţă la dezideratul UDMR privind modificarea articolului 1 din Constituţie, Kelemen a răspuns: „Nu se pune problema”.

La discuţiile cu USL pe tema participării UDMR la guvernare au mai venit Marko Bela şi Gyorgy Frunda.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, luni, că liderii USL se vor vedea în cursul zilei cu reprezentanţii UDMR pentru a decide dacă Uniunea intră sau nu în coaliţia de guvernare. Întrebat despre decizia PNL de a nu accepta intrarea UDMR la guvernare, Ponta a spus că nu are cunoştinţă de o asemenea hotărâre.
 
Conducerea PNL a decis că nu doreşte ca UDMR să participe la guvernare, a anunţat, luni, vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu, care a spus că hotărârea a fost luată în urmă cu două zile.