Ucigaşii Larei Şaban, CONDAMNAŢI la închisoare pe viaţă

Fratele Larei Şaban şi prietenul acestuia, suspectaţi de uciderea tinerei, găsită moartă în luna mai 2012, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, joi, de Tribunalul Constanţa, informează Mediafax. Sentinţa nu este însă definitivă.

RomaniaTV.net
18 apr. 2013, 13:10
Ucigaşii Larei Şaban, CONDAMNAŢI la închisoare pe viaţă

Magistraţii Tribunalului Constanţa i-au condamnat, joi, pe Gilberto Șaban şi pe George Davidescu, prietenul din copilărie al celor doi, la închisoare pe viaţă pentru omor calificat şi deosebit de grav, în cazul morţii Larei Șaban, şi cu interzicerea unor drepturi pentru zece ani.

De asemenea, Gilberto Șaban şi George Davidescu au fost condamnaţi la 20 de ani de închisoare şi, respectiv, zece ani de închisoare, pentru tâlhărie.

Conform legii, instanţa le-a aplicat celor doi pedeapsa cea mai grea, şi anume detenţia pe viaţă.

Totodată, Șaban şi Davidescu au fost obligaţi, în solidar, la plata sumei de 400.000 de lei către Alya, fata Larei Șaban şi a lui Ekrem Eray, născută în 2009 în Istanbul, cu titlu de daune morale.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa în termen de zece zile.

La data de 13 septembrie 2012, fratele Larei Şaban, Gilberto Ghiunal Şaban, şi prietenul celor doi din copilărie, George Davidescu, suspecţi în cazul uciderii tinerei, au fost trimişi în judecată de procurorii Pachetului Tribunalului Constanţa, fiind acuzaţi de omor calificat şi deosebit de grav şi de tâlhărie.

Lara Şaban a fost ucisă pe data de 3 mai 2012, în apartamentul pe care îl deţinea pe strada Mihail Kogălniceanu, din Constanţa. Corpul fetei a fost găsit într-o zonă cu vegetaţie, între localităţile Lumina şi Năvodari.

Procurorii au stabilit că Lara Şaban a fost omorâtă de fratele său, Şaban Ghiunal, ajutat de prietenul său, pentru a-i fura suma de circa 80.000 de euro, pe care o avea asupra sa.

Raportul de expertiză a IML a arătat că Lara Şaban relevă faptul că aceasta avea o alcoolemie de 2,60 la mie. De asemenea, raportul confirmă faptul că moartea a fost violentă. S-au găsit alterări de putrefacţie în mai multe organe, ficat, rinichi şi inimă. Au fost leziuni traumatice făcute cu puţin timp înainte de deces. Experţii care au făcut acest raport spun că lovitura a fost una extrem de puternică şi a fost aplicată cu un obiect de mărime între 4 şi 16 cm.

În momentul aplicării loviturii, criminalul se afla faţă în faţă cu victima. Lara Şaban a fost lovită cu acel obiect în partea frontală a capului.