Turul Franţei, măcinat de dopaj. Frank Schleck a picat testul anti-doping

La aproape fiecare ediţie a Turului Franţei cade câte un nume mare din lumea ciclismului. Ultimul pe lista celor testaţi pozitiv este luxemburghezul Frank Schlek, ocupant al locului trei la ediţia precedentă, din 2011.

RomaniaTV.net
18 iul. 2012, 08:30
Turul Franţei, măcinat de dopaj. Frank Schleck a picat testul anti-doping

Pentru ciclistul Frank Schleck Turul Franţei s-a încheiat deja. Luxemburghezul a făcut obiectul unui control anti-doping şi a fost testat pozitiv cu un diuretic care deşi nu este un stimulent, are însă proprietatea de a masca existenţa în corp a altor substanţe dopante.

Anunţul testării pozitive a lui Schleck a fost confirmat de echipa acestuia, RadioShack, iar rutierul a părăsit deja caravana. Schleck, ocupant al locului trei în ediţia 2011 a Turului Franţei, a fost supus testului antidoping pe 14 iulie, zi în care a ocupat locul 40 etapa a 13-a. Luxemburghezul în vârstă de 32 de ani ocupa locul 12 în clasamentul general al Turului Franţei, după 15 etape, la nouă minute şi 45 de secunde de liderul Bradley Wiggins.

Marea Buclă continuă miercuri cu etapa a 16-a, când sunt programate patru ascensiuni spectaculoase, pe Col d’Aubisque, Col du Tourmalet, Col d’Aspin şi Col de Peyresourde.