Turism de Apocalipsă: Un orăşel din Mexic îi găzduieşte pe cei care care fug de sfârşitul lumii

Un orăşel din sudul Mexicului a fost asaltat de turişti, dornici să-şi petreacă aici sfârşitul lumii. Localitatea se numeşte ŞUL - adică sfârşit în vechea limbă a mayaşilor.

18 dec. 2012, 08:04
Turism de Apocalipsă: Un orăşel din Mexic îi găzduieşte pe cei care care fug de sfârşitul lumii

Astfel că multă lume consideră localitatea ca fiind destinaţia ideală pentru 21 decembire.

Afluxul de turişti e o adevărată binecuvântare pentru micul oraş mexican. Comercianţii spun că vânzările au explodat în ultima vreme – pe seama vizitatorilor atraşi de sfârşitul lumii.

„Noi ne ocupăm de tot. Îi însoţim pe turişti peste tot, le găsim lucruri de făcut, moduri de a se amuza, avem grijă să se simtă bine, să mănânce bine şi le facem şi masaje”, spune Simona Novelli, reprezentanta unui salon spa.

Isteria Apocalipsei a izbuncit din cauza unui vechi calendar mayaş care se termină brusc pe 21 decembrie 2012. Acesta a iscat numeroase speculaţii cu privire la sfârşitul lumii şi i-a inspirat din plin pe producăorii de la Hollywood.

Oraşul Şul este locuit de indigenii mayaşi care mai păstrează încă unele tradiţii strămoşeşti. Ei au însă o altă explicaţie pentru calendarul ce se întrerupe brusc.

„Noi credem că e doar sfârşitul unui ciclu, după cultura mayaşă. Nu credem că ni se va întâmpla nimic tragic”, a spus Pedro Uicab May, un reprezentant al comunităţii mayaşe din localitate.

Dezbaterea pe tema Apocalipsei a cuprins întrega lume şi s-a intensificat odată cu apropierea zilei de 21 decembrie.