Turcia închide frontiera cu Siria

Turcia închide, începând de miercuri, toate punctele de trecere a frontierei cu Siria. Decizia a fost luată de minsitrul turc al vămilor, Hayati Yazici, ca parte a sancţiunilor impuse de guvernul de la Ankara regimului sirian condus de preşedintele Bashar al-Assad.

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 09:02
Turcia închide frontiera cu Siria

Graniţa dintre Turcia şi Siria se întinde pe aproximativ 900 de kilometri şi include 13 puncte de trecere a frontierei. Tranzitul auto între cele două ţări va fi suspendat, cei care vor totuşi să călătorească între cele două ţări având opţiunea unei rute ocolitoare prin Irak. Totuşi, oficialii turci au subliniat că măsura nu va afecta refugiaţii din Siria, care trec zilnic graniţa în Turcia.

În ultima vreme, rebeli ai Armatei Siriene Libere au atacat în mod repetat punctele de control de la frontiera cu Turcia. Duminică, ei au preluat controlul asupra punctului de trecere de la Bab-al-Salam, la nord de Alep, după ce anterior atacaseră Jarablus şi Bab al-Hawa. Militanţii au reuşit să preia controlul şi asupra a două puncte de trecere de la graniţa dintre Siria şi Irak.