Turcia este pregătită să se alăture unei coaliţii împotriva Siriei, afirmă ministrul de externe turc

Turcia se va alătura unei coaliţii internaţionale împotriva Siriei, chiar dacă nu se poate ajunge la un consens mai extins în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, a anunţat luni ministrul de externe turc, Ahmet Davutoglu, relatează Reuters şi AFP.

RomaniaTV.net
26 aug. 2013, 10:17
Turcia este pregătită să se alăture unei coaliţii împotriva Siriei, afirmă ministrul de externe turc

„Acordăm întotdeauna prioritate acţiunii împreună cu comunitatea internaţională, cu deciziile ONU. Dacă o astfel de acţiune nu rezultă dintr-o decizie a Consiliului de Securitate al ONU, alte alternative … vor apărea pe agendă”, a declarat Ahmet Davutoglu pentru ziarul Milliyet.

„În prezent, între 36 şi 37 de ţări discută aceste alternative. Dacă se formează o coaliţie împotriva Siriei în acest proces, Turcia ar face parte din această coaliţie”, a afirmat el.

Ministrul de exterme turc a subliniat că „de la început Turcia a considerat că comunitatea internaţională nu trebuie să rămână indiferentă faţă de masacrele comise de regimul Assad”. „Cei care comit crime de război şi crime împotriva umanităţii trebuie categoric să fie pedepsiţi”, a declarat Davutoglu.