TUPEU MAXIM. Un director de şcoală a cerut echipei România TV 500 de euro ca să dea interviu VIDEO

Declaraţii incalificabile ale unui director de şcoală din Bucureşti. El spune că elevii pot veni foarte bine la şcoală şi prin nămeţi, că doar aşa fac şi copiii de la ţară, deşi el personal nu şi-ar trimite copilul pe o aşa vreme. În plus, el îi trimite pe elevi să pună mâna pe lopată, să deszăpezească, cum a zis Ungureanu. Ca să dea interviu echipei România TV, dascălul a cerut 500 de euro.

RomaniaTV.net
15 feb. 2012, 10:56
TUPEU MAXIM. Un director de şcoală a cerut echipei România TV 500 de euro ca să dea interviu VIDEO

O zi deschise, o zi închise. Aşa au funcţionat şcolile din Bucureşti săptămâna aceasta. Toate unităţile de învăţământ din Capitală şi-au reluat miercuri cursurile. Un singur lucru a rămas neschimbat: nămeţii prin care trebuie să treacă elevii pentru a ajunge la ore.

Un director de şcoală nu face însă o tragedie din acest lucru.  Este vorba de directorul Şcolii nr.161 din Bucureşti, pe care reporterii România TV l-au întrebat dacă a propus ministerului închiderea şcolii.

„Nu, să pună mâna pe lopeţi toţi. La muncă toţi, cum a zis Ungureanu”, a răspuns într-un mod surprinzător directorul Gheorghe Anghel.

Întrebat fiind cum vin săracii de copii la şcoală prin nămeţi, directorul a lovit din nou. „Lasă, săracii copiii ăia, la ţară, cum vin?”

Directorul a recunoscut în schimb că el nu şi-ar trimite copilul la şcoală în aceste condiţii. „Sunt -18 grade, eu unul nu l-aş aduce.”

Şi dacă de copii nu-i pasă, directorul se preocupă de buzunarul propriu. Întrebat dacă doreşte să dea un interviu despre cum ajung copiii la şcoală, directorul a răspuns senin: „500 de euro şi vă dau.”

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al municipiului Bucureşti spun că vor analiza declaraţiile directorului.

Potrivit inspectorului general, Cristian Alexandrescu, dacă se va dovedi că profesorul a greşit şi a cerut într-adevăr bani, se va forma o comisie de anchetă şi, în funcţie de concluziile la care se va ajunge, va fi sancţionat.

Până atunci, elevii sunt singurii care suferă, ei fiind nevoiţi să meargă pe jos pentru a ajunge la şcoală pentru că nici autobuzele nu mai pot intra pe şoseaua din faţa instituţiei.

Părinţii se plâng de condiţiile în care copiii lor trebuie să ajungă la cursuri. „Ar fi trebuit închisă şcoala”, a spus mama unei fetiţe. „E greu”, a precizat tatăl unei alte eleve.