Tren deraiat în Mexic: Cel puţin 6 persoane au murit, zeci de persoane sunt rănite

Un tren de marfă a deraiat într-o zonă izolată a statului mexican Tabasco, din sudul ţării, duminică dimineața, omorând cel puțin şase persoane, potrivit serviciilor de urgență, care au adăugat că numărul morților ar putea crește, potrivit Trust.org.

RomaniaTV.net
25 aug. 2013, 16:15
Tren deraiat în Mexic: Cel puţin 6 persoane au murit, zeci de persoane sunt rănite

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa şi 22 au fost rănite duminică în sud-estul Mexicului în urma deraierii unui tren de mărfuri în care se aflau de asemenea aproximativ 300 imigranţi ilegali, a anunţat protecţia civilă, relatează AFP.

Accidentul s-a produs duminică dimineaţa la Huimanguillo, în statul Tabasco, a precizat pe contul său de Twitter Luis Felipe Puente, coordonator al protecţiei civile în Ministerul de Interne din Mexic. 

Convoiul ‘transporta în principal fier vechi dar în tren se aflau şi mulţi imigranţi (…). Este posibil să fie mulţi morţi’, a declarat Felipe Puente pentru postul de radio Formato 21.

Aproximativ 300 de imigranţi ilegali călătoreau în tren, a afirmat de asemenea un purtător de cuvânt al protecţiei civile din Huimanguillo.

Sute de imigranţi ilegali din America Centrală se află în fiecare zi în trenuri de mărfuri care fac legătura între graniţa cu Guatemala, la sud, şi cea cu SUA, la nord. Potrivit Comisie naţionale pentru drepturile omului, aproximativ 140.000 de cetăţeni străini intră ilegal în fiecare an în Mexic pentru a ajunge în SUA.