Trei români, arestaţi în Franţa după ce au jefuit un magazin de bijuterii

Trei români au fost arestaţi în Franţa, după ce au jefuit cu arma un magazin de bijuterii din localitatea Cambrai. În ultimii zece ani, ei au dat mai multe spargeri.

06 aug. 2013, 05:14
Trei români, arestaţi în Franţa după ce au jefuit un magazin de bijuterii

Ultima spargere a avut loc în 20 iunie 2013. Românii au dat buzna într-un magazin de bijuterii şi au luat-o la bătaie pe vânzătoare, potrivit România TV. Fiica femeii este indignată de ce s-a întâmplat, mai ales că tatăl acesteia a murit după un jaf similar. Acesta a fost ucis în 2011 pentru 40 de euro, în acelaşi magazin de bijuterii.

„Nu este deloc uşor să treci peste aşa ceva! Acum va începe o nouă etapă din viaţa mamei mele, după acest chin”, a declarat Nadege, fiica victimei.

Unul dintre infractorii români, de 24 de ani, a fost pus sub acuzaţiile de tentativă de omor, conspiraţie şi jaf armat în bandă organizată. Al doilea român, de 20 de ani, suspectat că ar fi fost şoferul bandei a fost arestat pentru jaf armat. Al treilea suspect, în vârstă de 28 de ani, a fost reţinut, luni, în Bruxelles şi va fi extrădat în Franţa pentru a fi anchetat. Locuitorii oraşului unde a avut loc incidentul, sunt revoltaţi dece s-a întâmplat.

„Azi rişti să-ţi pierzi viaţa când încerci să câştigi şi tu o pâine. Este foarte dramatic ce s-a întâmplat”, a spus un locuitor al oraşului Cambrai.

Cei trei indivizi de etnie romă sunt cunoscuţi sub mai multe identităţi de autorităţile din Franţa pentru furturile comise de mai bine de un deceniu.