TRAGEDIE de Crăciun: Trei persoane au fost găsite decedate într-un imobil din centrul Capitalei

Trei persoane au fost găsite moarte într-un imobil din zona Lizeanu, din Bucureşti. Cei trei au decedat din cauza intoxicării cu monoxid de carbon, din cauza unei sobe defecte.

RomaniaTV.net
26 dec. 2012, 08:46
TRAGEDIE de Crăciun: Trei persoane au fost găsite decedate într-un imobil din centrul Capitalei

O familie a murit în casă, intoxicată cu monoxid de carbon, corpurile lor neînsufleţite fiind găsite miercuri dimineaţă, într-un imobil din zona Lizeanu.

La locul tragediei s-au deplasat mai multe echipaje SMURD, între care şi ambulanţe de Terapie Intensivă, medicii încercând resuscitarea celor trei persoane, mamă, tată şi fiu. Manevrele au eşuat, însă, iar cei trei au fost declaraţi morţi.

Poliţia a blocat traficul în zonă, iar celelalte persoane din imobil au fost evacuate.

Zona în care s-a produs tragedia este una în care se află în principal case naţionalizate, locuite de persoane cu venituri foarte reduse. O primă ipoteză este că în casa familiei se afla o sobă care nu a funcţionat cum trebuie, cele trei persoane intoxicându-se fie cu fum, fie cu gaze.

Medicului Bogdan Opriţa a declarat, la România TV, că victimele sunt doi adulţi „de aproximativ 40 de ani” şi un tânăr de aproximativ 20 de ani: „Victimele erau decedate de ceva vreme. Foarte probabil este vorba de gaze de ardere incompletă, dar asta o vor stabili cei de la medicină legală”.

Totuşi, vecinii spun că victimele sunt doi bătrâni bolnavi şi un băiat de 16 ani. Tragedia a fost constatată de al doilea băiat al familiei, care a sosit miercuri dimineaţă acasă şi nu a putut intra, uşa fiind blocată. Bărbatul a apelat 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj de descarcerare care a spart uşa, cele trei cadavre fiind găsite înăuntru. Pompierii au dezvăluit că în casă mirosea puternic a gaz, fiind nevoie să se intervină cu măşti de gaze.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.