Trei irakieni, arestaţi de DIICOT şi SRI pentru finanţarea unor grupări teroriste

Trei cetăţeni irakieni şi un cetăţean român au fost prinşi joi de ofiţerii IGPR şi SRI. Cei patru au fost condamnaţi pentru că ajutau cetăţeni străini să intre şi să stea ilegal în România. Unul dintre irakieni avea chiar antecedente. Fusese declarat indezirabil după ce a ajutat peste 200 de persoane să tranziteze ţara noastră.

RomaniaTV.net
28 feb. 2013, 08:06
Trei irakieni, arestaţi de DIICOT şi SRI pentru finanţarea unor grupări teroriste

„Avem de-a face cu un cetăţean de origine irakiană care a fost în atenţia serviciului nostru mai mulţi ani. Acesta împreună cu alţi cetăţeni irakieni au desfăşurat activităţi pe teritoriul României care aduceau atingere siguranţei naţionale. Unul dintre ei, în intervalul 2005-2011, a întreprins anumite măsuri în coordonarea unei reţele de imigraţie ilegală prin care 200 de irakieni au tranzitat ţara noastră. Unii dintre ei sunt cunoscuţi cu legături cu organizaţii teroriste active în Irak”, a declarat la România TV, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

Cele patru persoane erau căutate de poliţişti după ce pe numele lor au fost deja emise mandate de punere în executare a pedepselor cu închisoarea. „Cei trei cetăţeni irakieni şi cetăţeanul roman condamnaţi la pedepse cuprinse între doi ani şi trei ani şi şase luni închisoare pentru comiterea mai multor genuri de infracţiuni au fost depistaţi de poliţişti, cetăţenii irakieni în Bucureşti, iar cetăţeanul român în municipiul Drobeta Turnu Severin şi încarceraţi”, a declarat Raluca Seucan, purtător de cuvânt al IGPR.

Folosindu-se de acte false, cei patru au înfiinţat mai multe firme. Cu ajutorul lor, mai mulţi cetăţeni străini au reuşit să intre în ţara noastră. Unii dintre ei sunt acuzaţi de acte de terorism. Cei trei cetăţeni irakieni sunt acum în arestul poliţiei Capitalei, iar cetăţeanul român în arestul IPJ Mehedinţi.